Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Brightspace Planning Tool maakt aanwezigheid studenten inzichtelijk

6 augustus 2021

Voor het nieuwe collegejaar zal het onderwijs, wanneer mogelijk, on campus plaatsvinden. Maar niet iedereen zal in staat zijn om het onderwijs fysiek bij te wonen. Bijvoorbeeld studenten die in quarantaine zitten, inreisproblemen hebben of tot een risicogroep behoren. Studenten die vanwege de coronamaatregelen tijdens werkgroepen, practica of colleges afwezig zijn, kunnen zich afmelden via de Brightspace Planning Tool. Als de restricties niet meer gelden, dan kunnen zij zich via de tool weer aanmelden. Studenten ontvangen bericht over de planning tool via de studentenwebsite en de nieuwsbrief.

Tool beschikbaar maken voor studenten 

Op de homepage van je Brightspace cursusomgeving vind je een aanmeld- en een afmeldtool. Je gebruikt de tool voor kleinschalig onderwijs, zoals een werkgroep. Het Brightspace-supportteam stelt een Nederlandstalige en Engelstalige variant beschikbaar. Beide staan op ‘niet zichtbaar’. Je kunt de variant die op jouw vak van toepassing is zelf op ‘zichtbaar’ zetten (handleiding).

De planning tool

De tool biedt jou als docent informatie over het aantal studenten die fysiek aanwezig zullen zijn op de campus. Dit helpt je met het vormgeven van je onderwijs, of dit nu fysiek, hybride of remote is. Het ‘dubbel’ draaien van het onderwijs proberen we hiermee tot een minimum te beperken.

Kortom, met de planning tool:

  • zorgen we voor een veilige omgeving op de campus, zodat zoveel mogelijk studenten fysiek onderwijs kunnen volgen
  • krijgen docenten snel en gemakkelijk een overzicht van het aantal studenten die niet naar de campus kunnen komen vanwege de coronamaatregelen
  • beperken we het ‘dubbel’ draaien van het onderwijs tot een minimum. Het alternatief onderwijs (online) geldt alleen voor studenten die vanwege de coronamaatregelen niet fysiek aanwezig kunnen zijn.

Meer informatie over de tool vind je in de handleiding of op Laat studenten aangeven als ze niet op locatie aanwezig kunnen zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.