Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Meld je aan: Europees congres van Children of Prisoners Europe (COPE)

6 juli 2021

Op vrijdag 12 november vindt in de Stadsgehoorzaal te Leiden het jaarlijkse Europese congres van Children of Prisoners Europe (COPE) plaats. Dit evenement is een samenwerking tussen Exodus Nederland, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de Universiteit Leiden. 

Met dit congres willen we gezamenlijk impact maken door Europese en Nederlandse best practices te delen waarbij het kind centraal staat. We willen meer bewustzijn creëren voor de problematiek van gezinnen met een ouder in detentie en de impact daarvan op de samenleving.  

's Ochtends ligt de focus op inspireren en bewustwording, met sprekers uit het werkveld, zoals Mr. Drs. Monique Schippers (directeur Gevangeniswezen/Vreemdelingenbewaring), Dr. Joni Reef (universitair docent afdeling Criminologie bij de Universiteit Leiden), Dr. William Muth (professor aan de Virginia Commonwealth University in de Verenigde Staten). 

's Middags gaan we aan de slag met verschillende vraagstukken rondom het thema en zetten we in op bruggen slaan tussen organisaties en aanzetten tot actie.  


Het actuele programma vindt u vanaf eind september op de website van Exodus.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden en te registreren voor het congres. Dit kan tot maandag 6 september.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.