Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Coronamaatregelen kabinet aangescherpt: thuiswerken blijft de norm

19 juli 2021

Per 19 juli 2021 geldt weer het advies om thuis te werken tenzij het echt niet anders kan.

Wat betekent dit als je op de universiteit werkt? Onderzoek, onderwijs en kritische processen in de bedrijfsvoering moeten doorgaan, ook in onze gebouwen. Onderzoek in bijvoorbeeld bibliotheken en laboratoria blijft dus mogelijk op locatie. Ook het onderwijs op de campus gaat door, binnen de afspraken en veiligheidsvoorschriften die al golden. Ook de kritische processen in de bedrijfsvoering (denk aan het werk van portiers en beveiligers) door in onze gebouwen. 

Campusprotocol en Coronacheck

Voor iedereen die op locatie werkt of studeert, gelden uiteraard de noodzakelijke (RIVM)voorschriften wat betreft veiligheid, zoals hygiënevoorschriften en het houden van 1,5 meter afstand. Je vindt deze regels in detail in het Campusprotocol. Het dragen van mondkapjes is overigens toegestaan maar niet verplicht in onze gebouwen.

Let op: doe altijd de Coronacheck voor je naar de universiteit komt voor werk of studie!

Werk thuis

De regel is dus: werk thuis als je niet tot de uitzonderingen hoort die hierboven staan omschreven. Hoor je tot een bepaalde (kwetsbare) doelgroep, ben je van mening dat je je werk alleen op locatie kunt doen, of heb je toch een bijzonder ander verzoek: neem te allen tijde contact op met je leidinggevende. Toestemming (en op sommige locaties registratie) om naar onze gebouwen te komen is in al die gevallen nodig. Studenten nemen contact op met hun studieadviseur.

Kabinetsbeleid is leidend

Op 12 juli kondigden we aan dat we flexibel werken (deels thuis en deels op locatie) voorbereiden. Dat is nu niet mogelijk omdat we het kabinetsbeleid volgen. We gaan wel door met het voorbereiden van ons beleid en komen hierop terug als het kabinetsbeleid dit toelaat. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.