Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Update coronavirus: versoepelingen ingegaan, nieuw campusprotocol

30 augustus 2021

Vanaf maandag 30 augustus 2021 past de Universiteit Leiden de versoepelingen toe die werden aangekondigd door het kabinet op 13 augustus 2021. We zijn blij dat we langzaam weer naar de oude situatie gaan, en willen ook dat ons onderwijs en werk op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt. Daarom hebben we versoepelingen verwerkt in een nieuw campusprotocol. Lees dit protocol voordat je naar de campus komt.

De belangrijkste punten uit dit nieuwe protocol zijn:

  • Met ingang van 30 augustus 2021 is het weer verplicht om een mondkapje te dragen als je je verplaatst in de gebouwen van de universiteit. Het mondkapje kan af zodra je op een werk- of studieplek zit.
  • We vragen onze studenten en medewerkers om (preventief) tweemaal per week een zelftest te doen, of in ieder geval op de dagen dat je naar de universiteit komt. Studenten en medewerkers van onze universiteit kunnen gratis zelftesten bestellen op Zelftestonderwijs.nl.
  • In de gebouwen, zowel de kantoren als de onderwijsruimten, hoeft geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden. Wel blijft het verstandig om, waar mogelijk afstand te houden tot elkaar.
  • Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende frisse lucht.  Alle onderwijsruimtes van de universiteit kunnen geventileerd worden conform de eisen van het RIVM en het bouwbesluit. 
  • We moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD biedt de mogelijkheid om, ook zonder afspraak, je eerste vaccinatie te halen via aparte inloopspreekuren. Studenten en medewerkers in Leiden kunnen terecht bij de GGD Hollands-Midden, de Haagse studenten en medewerkers bij GGD Haaglanden.
  • Doe de Coronacheck voordat je naar de universiteit komt. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en laat je testen.
  • Als je positief getest bent op het coronavirus, vragen we je om deze besmetting te melden. Studenten kunnen dit doen bij hun studieadviseur, medewerkers bij hun leidinggevende. Blijk je kort na een bezoek aan de universiteit toch besmet te zijn met Covid-19, zorg dan dat je snel de mensen in je omgeving informeert (waaronder je medestudenten of collega’s). Zo kunnen ook zij snel maatregelen treffen.
  • Als je college of werkgroep of practicum is afgelopen, verlaat dan het gebouw, daarmee maak je ruimte voor andere studenten.

Ook in het weekend testen

Naast de zelftests, raden we studenten en medewerkers ook aan om in het weekend een PCR-test te laten afnemen bij de GGD. Dit kan ook zonder klachten, en deze is betrouwbaarder dan de zelftest. Een afspraak maken kan via www.coronatest.nl .

Terugkeer uit het buitenland

De universiteit hanteert de thuisquarantaine-regels van de overheid; ga in thuisquarantaine bij terugkeer uit een hoogrisicogebied. Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/in-quarantaine-na-aankomst-in-nederland

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.