Universiteit Leiden

nl en

ICT

Werk je software bij voordat het nieuw academisch jaar start

30 augustus 2021

Geef je binnenkort weer fysiek onderwijs, vergader je op de campus of werk je een dag op kantoor? Update vanuit huis alvast je software, zodat je dat niet hoeft te doen als je binnenkort voor het eerst inlogt op het universitaire netwerk. Voor het updaten vanuit huis heb je een veilige verbinding met het universitaire netwerk nodig. Verbind daarom met eduVPN Institute Access. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Verbinden met eduVPN Institute Access

Als je eduVPN nog niet hebt geïnstalleerd, dan kun je het installeren op je door de universiteit beheerde Windowslaptop via het Software Center. Vanuit huis heb je niet zomaar toegang tot het Software Center. Doorloop daarom de volgende stappen:

  • Voor toegang tot het Software Center verbind je éénmalig met een speciale, tijdelijke VPN-verbinding;
  • Als je verbonden bent met de tijdelijke VPN-verbinding, heb je toegang tot het Software Center;
  • Download eduVPN in het Software Center;
  • Update ten slotte je software.

Voor een Mac-computer of ander device kun je eduVPN ophalen uit de app-store. 

Handleidingen

Een gedetailleerde handleiding voor het installeren van eduVPN Institute Access vind je op de helpdesk portal kennisitem 1330.

Waarom eduVPN Intitute Access?

Met eduVPN Institute access kun je thuis met eduVPN werken alsof je op de universiteit bent en je hebt direct toegang tot de bestanden op je P-schijf en de J-schijf. EduVPN geeft ook toegang tot diensten als SAP Selfservice en Bloomreach en is veiliger omdat je je aanmeldt met je ULCN-account en aanvullende authenticatie (MFA). Op de helpdesk portal lees je hoe je eduVPN snel in gebruik kan nemen op allerlei apparaten. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.