Onderwijs, Onderzoek

Conferentie: Dubbele petten in de rechtswetenschap

14 september 2021

Deze conferentie, die gezamenlijk wordt georganiseerd door de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden en het Amsterdam Center for the Legal Profession and Access to Justice (ACLPA) van de Universiteit van Amsterdam, gaat in op de risico’s en de uitdagingen die samenhangen met externe financiële en commerciële belangen in de rechtswetenschap, waaronder die voor onderzoek, onderwijs, valorisatie, en de rol van rechtwetenschap in relatie tot de belangen van burgers.

De conferentie vindt plaats op 24 september 2021 in de Oude Sterrewacht in Leiden. De conferentie staat onder het dagvoorzitter schap van prof. dr. Jan Vleggeert.

De conferentie beoogt een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, waaronder rechtswetenschappers, universitaire bestuurders, praktijkjuristen, belastingadviseurs, beleidsmakers, onderzoeksjournalisten, ngo's, politici en studenten.

Kijk hier voor meer informatie.