Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

KNHG-Jaarcongres 2021 – Wereldburgerschap in beweging: in geschiedenis, erfgoed en onderwijs

9 september 2021

Op vrijdag 12 november 2021 organiseert het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) zijn Jaarcongres in het Nationaal Archief te Den Haag. Dit jaar is het thema Wereldburgerschap in geschiedenis, erfgoed en onderwijs, en wordt het congres samen georganiseerd met het Huygens ING. Docenten geschiedenis ontvangen bij deelname een bijscholingscertificaat uit naam van de Vereniging voor Docenten Geschiedenis en Staatsinrichting Nederland (VGN).

Het congres begint om 9:15 uur. In het ochtenddeel is er een keynote-lezing door Marjolein ’t Hart (VU/Huygens ING) en een panel over wereldburgerschap en (wetenschappelijk en voortgezet) onderwijs. In het middagdeel volgt een panel over werelderfgoed en een afsluitende lezing door Kwame Anthony Appiah (New York University) met aaneensluitend discussie en borrel tot ongeveer 17:30 uur.

Voor meer informatie over het thema, het uitgebreide programma, de tarieven en aanmelding: klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.