Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Niet-geboekte onderwijszalen als samenwerkplekken

27 augustus 2021

Vanaf 20 september kunnen groepjes studenten een groot aantal niet-geboekte onderwijszalen boeken als samenwerkplek via de applicatie Mapiq.

Succesvolle pilot

Het gaat hierbij om onderwijszalen waar op dat moment geen onderwijs ingeroosterd staat. Het doel is om studenten meer samenwerkruimte te bieden. De universiteitsbrede uitrol van Mapiq volgt na een succesvolle pilot op Campus Den Haag in 2019.

Onderwijszalen altijd open

De introductie van dit systeem betekent dat onderwijszalen altijd open zijn. Docenten hoeven geen sleutel meer op te halen bij de Servicedesk. Docenten mogen studenten vragen om 15 minuten voor de start van hun college de zaal te verlaten. We vragen studenten nadrukkelijk de zaal achter te laten zoals ze deze aantroffen. Dat geldt voor zowel netheid als opstelling. Ervaringen in Den Haag leren, dat de kans op overlast klein is. Bij eventuele overlast kan contact gezocht worden met de Servicedesk.

Makelaarsborden voor livegang

In aanloop naar de livegang op 20 september worden communicatieuitingen aangebracht in de gebouwen. Makelaarsborden bij zalen wijzen studenten op de mogelijkheid van reserveren. Bij naambordjes van de zalen komen stickers met QR-codes. Als studenten deze QR-codes scannen met hun telefoon, komen ze terecht op de pagina waarmee ze de zaal op een ongebruikt moment kunnen boeken. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.