Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Start van het nieuwe academische jaar 2021-2022: update onderwijs

2 september 2021

Over een paar dagen geven we weer de eerste colleges in onze gebouwen. Graag informeren we jullie over de laatste ontwikkelingen en voorbereidingen die we treffen voor een goede start.

Roostering tentamens blok 1

Met de mogelijkheid die is geboden om fysiek tentamens af te nemen, staan we als faculteit en universiteit voor de uitdaging onze studenten veilig op 1,5 meter hun tentamen af te nemen. Helaas zijn de niet alle locaties die we voor grote vakken gebruiken beschikbaar (bijv. Holiday Inn is momenteel een vaccinatielocatie). Ook heeft het USC door de 1,5 meter beperking veel minder capaciteit. Het UFB is voor de gehele universiteit alternatieven aan het zoeken. Voor onze faculteit blijft de tentameninventarisatie (online- of fysieke tentaminering) van voor de zomer het uitgangspunt. Locatie en tijdstip op de dag kunnen mogelijk wel gaan veranderen. Vrijdag 10 september is duidelijk wat de mogelijkheden zijn en ontvangen de desbetreffende docenten/coördinatoren direct bericht.

Online onderwijs LUMC

Onze universiteit gaat weer fysiek en ‘on campus’ onderwijs verzorgen. Alleen het onderwijs van het LUMC zal het eerste blok geheel online plaatsvinden. Zowel docenten als studenten kunnen tevens werkzaam kunnen zijn in de zorg. Daarom gelden er andere regels zodat zij zo veilig mogelijk deze zorg kunnen verlenen.

Positief getest op het coronavirus?

Als je positief getest bent op het coronavirus, vragen we je om deze besmetting te melden. Studenten kunnen dit doen bij hun studieadviseur, medewerkers bij hun leidinggevende én per e-mail naar: corona@law.leidenuniv.nl. Zo houden we overzicht en kunnen we eventuele consequenties voor de organisatie goed inschatten. De coronamelding verwerken wij anoniem en melden wij bij de universitaire veiligheidscoördinator. Je mag ook vragen aan je leidinggevende om jouw besmetting anoniem te melden op dit e-mailadres.

Ventilatie & schoonmaak

De hygiëne en schone lucht in de zalen heeft onze extra aandacht. Van ons gebouwenbeheer hebben we de bevestiging dat in onze onderwijslocaties:

  • de (mechanische) luchtverversing goed is en er geen recirculatie plaatsvindt: de lucht uit de ruimtes wordt naar buiten het gebouw afgevoerd;
  • de onderwijsruimtes, inclusief het meubilair, worden zorgvuldig gereinigd. Ook zijn er schoonmaakunits bij de collegezalen aanwezig voor de extra hygiëne.

In aanvulling hierop is het advies te ventileren door de deuren (regelmatig) te openen van de onderwijszalen. De deuren van de onderwijszalen zullen niet op slot zitten en er hoeft dus geen sleutel te worden opgehaald.

Assistentie nodig eerste college/werkgroep op locatie?

Tijdens de voorbereiding van de eerste colleges zijn er vast vragen. Neem tijdig contact op met het LTC en neem de tijd om de relevant documenten goed door te nemen. Dan kun je goed van start met je groep studenten. In de eerste weken loopt er zichtbaar ondersteuning rond om te helpen bij eventuele opstartproblemen. Ook is het mogelijk ondersteuning vooraf te reserveren via het LTC.

Nieuw campusprotocol

Alle nieuwe regels naar aanleiding van de versoepelingen zijn verwerkt in een nieuw campusprotocol. Lees dit protocol voordat je naar de campus komt.

Vragen?

Alle overige informatie in ons nieuwsbericht is nog actueel. Mocht je vragen hebben of aanvullend onderwijsadvies wensen, neem dan contact op het LTC.  

Voorop blijft echt staan - we kunnen het niet genoeg herhalen - dat we oog blijven houden voor ieders welzijn en zorgen dat de faculteit een veilige omgeving is en blijft.

Succes met de laatste voorbereidingen en een hele goede start volgende week van het nieuwe collegejaar!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.