Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Teaching Supportwebsite uitgebreid met nieuwe content

3 september 2021

De Teaching Supportwebsite blijft in beweging en ontwikkeling. Onlangs is er weer hard gewerkt door de collega’s van het Centre for Innovation (CFI) en ICLON, aan nieuwe features voor docenten.

De grootste updates

•    Een overzicht (inclusief filtersysteem) met de belangrijkste onderwijstools waar Universiteit Leiden een licentie voor heeft. Denk hierbij niet alleen aan de algemene videotools zoals Kaltura Live Room, Microsoft Teams en Zoom, maar ook aan tools om samenwerking te stimuleren, tools voor toetsing en tools voor het organiseren van jouw onderwijs. Per tool wordt toegelicht hoe je het inzet in het onderwijs, wat voor licentie de tool heeft (universiteit breed of voor een specifieke faculteit) en worden er links naar handleidingen en supportwebsites gegeven. 
•    Een overzicht met 20 inspirerende en activerende onderwijsactiviteiten voor docenten (inclusief uitgebreid filtersysteem). Deze onderwijsactiviteiten kunnen de interactiviteit en samenwerking in de klas stimuleren. Per onderwijsactiviteit wordt uitgelegd wanneer je de activiteit het beste kunt inzetten, hóe je het moet inzetten (zowel bij fysiek onderwijs als online en hybride onderwijs), welke tools de activiteit kunnen ondersteunen en worden er tips voor implementatie en variatie gegeven.
•    Informatie en didactische tips over hybride onderwijs, inclusief de sign-off tool in Brightspace en een demonstratievideo over hoe je de video kits (“koffertjes") kunt installeren in Kaltura Live Room, Microsoft Teams en Zoom.

De Teaching Supportwebsite (voor hybride onderwijs)

Deze website biedt informatie en ondersteuning voor docenten en medewerkers die betrokken zijn bij hybride onderwijs. Het bevat artikelen over de overgang naar hybride en online onderwijs, een overzicht van de beschikbare onderwijstools, inspirerende werkvormen, didactisch advies, veelgestelde vragen, een overzicht van de beschikbare ondersteuning per faculteit en mogelijke opleidingen en workshops om te volgen. De informatie wordt regelmatig geüpdatet. Lees meer…

Meer informatie

Ga voor meer informatie, met vragen of voor ondersteuning, naar de Teaching Supportwebsite.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.