Universiteit Leiden

nl en

ICT

20 en 21 november: universitaire netwerk en gebouwen niet toegankelijk

19 november 2021

Op 20 en 21 november staat er groot onderhoud gepland in het hart van het universitaire netwerk. Dit is een vervolg op het grote netwerkonderhoud van 31 juli jongstleden. Het universitaire netwerk is vanaf 9.00 uur op zaterdag 20 november niet beschikbaar. Dit duurt de gehele dag en een groot deel van zondag 21 november.

Wat betekent dit voor jou?

Zowel thuis als op de universiteit heb je tijdens het onderhoud geen toegang tot het universitaire netwerk en de gebouwen. Alle systemen waarbij je moet inloggen met je ULCN-gegevens zijn niet beschikbaar. Je hebt dan geen toegang tot diensten als Brightspace of de Remote Werkplek. Ook de website van de universiteit is niet bereikbaar en de gebouwen van de universiteit zijn beide dagen gesloten.

Tip: Plan je werkzaamheden zo, dat je op zaterdag 20 en zondag 21 november het universitaire netwerk niet nodig hebt.

Kun je wel op afstand werken?

  • Het universitaire netwerk is niet beschikbaar. Ook Remote Werkplek (Citrix) is niet bereikbaar.
  • Office365 en OneDrive werken hoogstwaarschijnlijk normaal, maar we kunnen dit niet garanderen.
  • MS Teams is waarschijnlijk beschikbaar, zowel via de app als de webversie. Maar als je gevraagd wordt om opnieuw in te loggen bij een Microsoft-dienst dan bestaat de kans dat dat niet lukt.

Kun je wel bij je e-mail?

Momenteel zijn ongeveer de helft van alle medewerkersaccounts overgezet op Office365. Toegang tot je e-mail is alleen mogelijk via Office 365. Studenten kunnen waarschijnlijk wel bij e-mail. Alle studentenaccounts zijn gemigreerd naar Outlook in Office 365. Ook hiervoor geldt dat als zij opnieuw moet inloggen bij een Microsoft-dienst, de kans bestaat dat dat niet lukt.

Kun je Brightspace gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om gebruik te maken van Brightspace.

Telefonie

Bellen binnen de universiteit is niet mogelijk.

Vragen?

Heb je vragen? Stel ze vóór 20 november via de Helpdesk Portal, via helpdesk@issc.leidenuniv.nl of telefoonnummer 071 527 8888.

Let op: in het weekend van 20 en 21 november is ook de helpdesk ook niet bereikbaar.

Toekomstbestendig, hogere snelheid, betere security

Met deze wijziging krijgt de universiteit weer een toekomstbestendig netwerk met verbeterde bandbreedte, hogere netwerksnelheden en betere security. In de komende weken volgt een herinnering aan deze aankondiging via verschillende media. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.