Universiteit Leiden

nl en

ICT

Cybersecurity maand: ben jij 'cyberveilig'?

7 oktober 2021

Wist je dat de maand oktober in het teken staat van Europese cybersecurity maand? Het is belangrijk dat informatie niet zomaar op straat komt te liggen. Denk aan informatie als jouw inloggegevens, onderzoeksresultaten en e-mailadressen. Deze gegevens kunnen zowel werk als privé gerelateerd zijn. Een veilige digitale omgeving is de verantwoordelijkheid van iedereen. Deze maand delen we wekelijks tips, feiten en fabels die jou helpen om te werken op een ‘cyberveilige’ manier. 

Hoeveel procent van alle beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door het onjuist handelen van de medewerkers binnen de organisatie?

Maar liefst 70%! Daarom is het je bewust zijn van de online gevaren zo belangrijk. De Multi Factor Authenticatie en het periodiek wijzigen van je wachtwoord ervaar je misschien als een vervelende extra stap in je dagelijks werk, maar juist deze stap is cruciaal om de veiligheid van de universiteit en je eigen gegevens te vergroten en te waarborgen.

Wil je meer informatie over hoe jij kan bijdragen aan een veilige organisatie? Volg eens een korte E-learning over het belang van awareness (10 minuten) of bezoek de  Informatiebeleid en Privacy websitepagina.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.