Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Heb je iets te vieren? Maak met jouw moment in de schijnwerpers het verschil voor jong wetenschappelijk talent

20 oktober 2021

Ben je bijna jarig of ga je met pensioen? Maak met jouw moment in de schijnwerpers het verschil voor jong wetenschappelijk talent. Wellicht wil je van de gelegenheid gebruikmaken om, in plaats van een cadeau voor jezelf, te vragen om een bijdrage aan een goed doel. Jaap van den Herik, emeritus hoogleraar Recht en Informatica, ging je voor en koos voor het Leids Universiteits Fonds (LUF). 

Bijdrage aan het Leiden Empowerment Fund (LEF)

Professor Van den Herik vroeg als afscheidscadeau een bijdrage aan het Leiden Empowerment Fund (LEF). Het LEF is ingesteld vanuit de wens om bij te dragen aan het creëren van een academische omgeving met gelijke kansen voor iedereen. Een omgeving waarin elk talent (groot of klein) zich thuis voelt. Professor Van den Herik draagt graag bij aan het bewerkstelligen van deze omgeving. Zijn online pagina vulde zich al snel met mooie berichten van collega’s, studenten en andere betrokkenen. Een selectie:

‘Neef Jaap, een blijvende bron van inspiratie, ook in zijn keuze voor goede doelen.’

‘Als Jaap dit doel steunt moet het wel een heel goed goed doel zijn wat ik dan ook van harte mee ondersteun.’

‘Ik voel me bevoorrecht dat ik Jaap zovele jaren heb mogen meemaken. We nemen afscheid van een ongelooflijk betrokken en productieve hoogleraar, met een tomeloze energie, een netwerker pur sang, altijd vol ideeën.’

Weet je niet wat je moet vragen voor je verjaardag of bij je afscheid van de universiteit? Overweeg dan eens om, via een speciale persoonlijke pagina op SteunLeiden.nl, een bijdrage voor het LUF te vragen. Dit kan, zoals bovengenoemd voorbeeld, voor een specifiek fonds op naam, maar ook voor jong wetenschappelijk talent in het algemeen. Een doelbedrag, zoals bij professor Van den Herik, is ook optioneel. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Eliane Cohen via e.c.cohen@luf.leidenuniv.nl

Over het LUF

In tientallen werkkamers, bibliotheken en laboratoria werken gedreven wetenschappers – met steun van de schenkers van het Leids Universiteits Fonds (LUF) – aan fundamenteel begrip van de wereld en de mensen om ons heen. Ze maken het onbekende bekend en verleggen de grenzen van bestaande wetenschapsgebieden. Met een schenking aan het LUF draag je niet alleen bij aan baanbrekend onderzoek, maar steun je ook de wetenschappers van de toekomst. Met diverse beurzen draagt het LUF bij aan een levendig studieklimaat waar elke student, in Leiden én Den Haag, zich optimaal kan ontwikkelen.

Professor van den Herik
Professor Van den Herik
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.