Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Organisatie

Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor

1 oktober 2021

Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor, we kunnen elkaar vast binnenkort in het echt leren kennen!

Mijn naam is Andrea Haccou, ik ben 24 jaar en woon in Den Haag. Sommige zullen mij misschien herkennen, ik heb mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen en de master Orthopedagogiek ook aan de Universiteit Leiden gevolgd. In mijn studententijd ben ik ook studentlid geweest bij de opleidingscommissie en ben ik werkzaam geweest als student assistent marketing en communicatie bij de faculteit.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van kinderen, mede doordat ik zelf met 27 weken geboren ben - ook in Leiden. Dit is onder andere mijn motivatie geweest om pedagogische wetenschappen te gaan studeren.

Tijdens mijn master heb ik naast mijn klinische stage bij 113 Zelfmoordpreventie ook een onderzoeksstage gedaan bij het Erasmus MC. Mijn interesse om werkzaam te zijn binnen het wetenschappelijk onderzoek is toen nog meer gegroeid. Sinds juli ben ik werkzaam als onderzoeksassistent bij Carline van Heijningen voor het onderzoek ‘Veerkracht na Verlies’, een onderzoek naar de invloed van de band met ouders en het verlies van een ouder tijdens de kindertijd. Dit doe ik 3 dagen per week en daarnaast zal ik ook nog een dag voor Sheila van Berkel haar onderzoek gaan werken. Ik heb het erg naar mijn zin en kijk ernaar uit om mijn ervaring binnen het onderzoek verder uit te gaan breiden het komende jaar.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig met foto’s en video’s maken als freelancer en ga ik graag naar de sportschool of wandelen. Loop vooral een keer bij mij langs om kennis te maken met een kopje koffie of voor een wandelpauze 😊.

Verna van der Kooy - Hofland
Verna van der Kooy - Hofland

Na er een paar jaar tussenuit te zijn geweest, ben ik sinds 1 augustus weer terug bij de Universiteit Leiden en werkzaam bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen als docent. Na de Pedagogische Academie heb ik onderwijskunde en orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tot mijn afstuderen stond ik voor de klas in het basisonderwijs. Daarna heb ik 8 jaar gewerkt op een schoolbegeleidingsdienst waar ik kinderen met leer- en/of gedragsproblemen onderzocht. In 2001 ben ik gaan werken als docent bij Gezinspedagogiek en Leerproblemen.

Eind 2005 begon ik aan mijn promotieonderzoek bij de programmagroep Leerproblemen. Dit onderzoek richtte zich op de differentiële gevoeligheid van een computerinterventie gericht op ontluikende geletterdheid in een groep kinderen met perinatale problemen (2011). Van 2011 tot 2018 was ik universitair docent bij de programmagroep Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs.

Ik woon samen met mijn man Bram in Den Hoorn. Wij hebben 4 dochters en een hele rij kleinkinderen.

Loop gerust langs om kennis te maken en/of bij te praten!

Andrea Romijn
Andrea Romijn

Dat ik nu werk op de universiteit waar ik zelf heb gestudeerd, is voor mij een vreugdedansje waard! Ik heb destijds orthopedagogiek en leerproblemen, een onderzoeksstage en mijn scriptieonderzoek bij het Pedologisch Instituut in Leiden gedaan, wat uitmondde in een Concept handleiding kindbesprekingsverslagen PI Leiden.

Ik wist al vroeg in de opleiding: ik wil onderzoek doen! Ik heb zelfs individueel een onderzoekskeuze/bijvak gedaan, omdat er verder geen animo was! Tijdens mijn hele studie ben ik onderzoeks-assistent geweest, o.a. bij Interculturele Pedagogiek. Na het behalen van mijn doctoraal in 2000 heb ik nog maanden bij de universiteit met dhr. P. Kousemaker aan de revisie gewerkt van De KIPPPI-methode, voor vroegtijdige onderkenning van psychosociale problematiek bij jonge kinderen.

Vervolgens heb ik jarenlang o.a. als onderzoeker gewerkt bij het Tympaan Instituut en bij de gemeente Den Haag. Toen de onderzoeksfunctie werd opgeheven, heb ik de mogelijkheid gegrepen om als Orthopedagoog/Onderwijsadviseur bij het Haags Centrum voor Onderwijsadvies mijn BAPD (Diagnostische bevoegdheid) af te ronden en diagnostisch onderzoek te doen op basisscholen in Den Haag. Mijn laatste baan was, net als nu, docent Pedagogiek, maar dan op de Haagse Hogeschool. Daar ontdekte ik dat met het begeleiden van studenten en het verzorgen van lessen een vlammetje ging branden 😊. Ik heb recent m’n Didactische bevoegdheid (BDB en BKE) gehaald en ben op zoek gegaan naar een combinatiefunctie van onderwijs en onderzoek. Dat hoop ik bij FSW te vinden, nu als docent en wie weet waar dat toe zal ‘leiden’ 😊 😊.

Ik heb drie prachtige zonen, op wie ik ongelooflijk trots ben. Ze zijn 20 jaar, 14 jaar en 12 jaar en we zijn enorm betrokken bij elkaar. Ik woon samen met mijn vriend, en ook hij heeft twee fantastische kinderen (24 jaar en 21 jaar). Van de vijf wonen alleen de jongste twee nog thuis. Ik vind het zowel thuis als in mijn werk belangrijk dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor een goede sfeer, zodat iedereen zich comfortabel voelt. ik ben ambitieus, gedreven en zeer geïnteresseerd in wat de mens drijft en vooral in het eigen inzicht daarin, waar loop jij warm voor? Ik heb altijd veel gereisd, van India tot Dublin, van vrijwilligerswerk tot studiereis met collega’s of studenten, ik grijp alles aan om dit (mee) te organiseren en maak dan graag creatieve uitspattingen met de foto’s bij terugkomst. Ik kan nog zoveel meer vertellen, maar ik hoop vooral jullie allemaal snel te leren kennen. Loop gerust m’n kamer binnen voor een kopje koffie, met een vraag, even sparren of gewoon even ventileren!

Anna Lotz
Anna Lotz

Hi! Ik ben Anna, 27 jaar en woonachtig in Delft. Dit studiejaar start ik als docent bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen.

Mijn studie achtergrond is Psychobiologie (bachelor Psychobiologie UvA en research master Brain and Cognitive Sciences UvA). Ik vind het erg interessant om te lezen en na te denken over de connectie tussen de hersenen, hormonen en het gedrag dat mensen vertonen. De afgelopen vijf jaar heb ik vanuit deze interesse een PhD-traject doorlopen bij het Vaders-in-Beeld-project, een onderzoek dat zich richt op de psychobiologie van vaderschap.

Begin november zal ik mijn dissertatie verdedigen. Naast het doen van onderzoek, vind ik het ook heel leuk om bij te dragen aan kennisoverdracht. Het is voor mij waardevol om te zien als studenten vertrouwen krijgen in hun eigen vaardigheden.

Het afgelopen half jaar heb ik bij de Vrije Universiteit Amsterdam als werkgroepdocent gewerkt. Ontzettend leuk om nu weer in Leiden te werken! Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen!

Mariël Hidding
Mariël Hidding

Ik ben 46 jaar en woon sinds eind 2008 met mijn man, mijn nu 14 jarige dochter Ninthe en onze kat Minoes in Leiden. In 2012 ben ik aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de master Opvoedingsondersteuning. Mijn motivatie om Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren, is dat ik graag de wereld wilde verbeteren en dat ik had bedacht dat dit begint bij het zorgen dat onze jeugd zonder problemen kan opgroeien.

Na mijn studie ben ik nog een klein jaar onderzoeksassistent geweest bij de UvA, voordat ik samen met een oud-studiegenoot onze praktijk in opvoedondersteuning ben gaan opbouwen in Leiden. In 2014 ben ik via een oud-docent van mij van de UvA begonnen als docent bij de hbo opleiding Pedagogiek van Inholland in Amsterdam. Daar viel ik gelijk met mijn neus in de boter, want ik mocht ook meehelpen met het ontwikkelen van een nieuw curriculum. Het beviel mij zo goed, dat ik uit de praktijk ben gestapt, om volledig in het onderwijs te kunnen gaan werken.

Tot 1 oktober 2021 ben ik naast docent en trainer ook werkzaam als secretaris van de examencommissie en ben ik onderdeel van de projectgroep Programmatisch toetsen. Ondanks al deze inspirerende en verschillende werkzaamheden is wat ik echt het allerliefste doe het overdragen van kennis aan studenten en ze helpen die kennis te verwerken tijdens de lessen. Het missen van de wetenschappelijke kant in mijn baan op de Hogeschool is waarom ik het tijd vond om verder te gaan en kwam ik een vacature tegen bij de Universiteit Leiden waar ik meteen warm van werd. Na mijn sollicitatie werd ik tot mijn grote vreugde aangenomen en ben ik in 9 augustus van start en ben ik heel blij dat ik deze stap heb gezet!

Jessica Muda
Jessica Muda

Mijn naam is Jessica Muda, en ik ben de nieuwe projectcoördinator van het stimuleringsprogramma ‘Sociale Veerkracht en Veiligheid’. Ik ben hiervoor werkzaam geweest bij de Universiteit Utrecht, waar ik werkte als projectcoördinator en onderzoeksmedewerker op de afdeling ontwikkelingspsychologie.

Ik woon in Utrecht en in mijn vrije tijd hou ik van het theater bezoeken, tijd door brengen met vrienden en familie, sporten (momenteel ben ik erg fan van rocyclen!) en ben ik sinds kort begonnen met het volgen van gitaarlessen. Ik hoop jullie allemaal snel in het echt te kunnen ontmoeten!

Hey mijn naam is Kenny van Lieshout. Geboren en getogen in Rotterdam, maar ik woon sinds 2019 in Hoofddorp. Voordat ik naar Hoofddorp ben verhuisd heb ik een flink aantal jaren in Mexico gewoond met mijn vrouw en dochter (10). Ik heb hier aan Leiden een bachelor Psychologie mogen ontvangen waarna ik een master in Methodology & Statistics ben gaan doen.

Bij de Pedagogische Wetenschappen kom ik te werken in het Onderzoeksmethodologie & Statistiek team als onderzoeker/docent. Ik zal me dus voornamelijk bezig houden met methodologisch vraagstukken en lesgeven. Tevens ben ik ook werkzaam voor het Instituut Psychologie, waar ik ook lesgeef.

Mijn interesses zijn nieuwe dingen leren en wetenschap. Ik ben erg nieuwsgierig en wil altijd alles weten en begrijpen (lukt helaas niet altijd). Het beetje vrije tijd dat ik heb spendeer ik dan ook graag aan lezen, lectures zien of documentaires /informatieve video’s kijken. Daarnaast houd ik wel van mooie kleding en kun je me eigenlijk altijd wel herkennen aan mijn stropdas! Heb je vragen of wat interessants te vertellen dan kun je me vinden in 4b22!

Liza Kozlowska
Liza Kozlowska

Mijn naam is Liza Kozlowska en sinds medio augustus ben ik werkzaam voor de FSW als projectleider a.i. voor het project een “Eigentijdse Lerarenopleiding” in Den Haag. Dat mag ik voor de komende maanden samen doen met Joseph, Sietske en Gegeen in het projectteam en natuurlijk de collega’s van het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de gemeente Den Haag.

Al geruime tijd ben ik werkzaam in het hoger onderwijs, op verschillende functies maar meestal wel als het gaat om onderwijsontwikkeling en -kwaliteitszorg. Zelf heb ik in Leiden gestudeerd (Slavische Talen en Ruslandkunde) en ook heb ik nog eens een propedeuse Antropologie behaald. Tussen 2017 en 2019 was ik werkzaam voor de Universitaire Bibliotheken en ik vind het erg leuk om nu weer op mijn alma mater (al dan niet digitaal) rond te lopen!

Het vak van ‘leraar’ staat meer dan ooit ter discussie. We hebben een lerarentekort – wat moeten we daarmee? Waarom hebben sommige scholen een nog groter tekort dan andere scholen? Wat betekent het om les te geven op een school in Den Haag? En is het niet heel fijn om een ‘dubbele bevoegdheid’ (zodat je kunt lesgeven op het po en de eerste jaren van het vo) te kunnen verkrijgen, zodat je de leerling wat langer kunt begeleiden in een cruciale fase in hun leven? Hoe moet je omgaan met ouders, je schoolbestuur of bijvoorbeeld een maatschappelijke instelling? Dit zijn onderwerpen waarmee wij onze dag vullen – en waarvoor wij uit ons bed komen in de ambitie om een inspirerende lerarenopleiding voor onderwijsprofessionals te realiseren!

Wil je meer weten? Heb je ook een idee? Neem gerust even contact op: e.w.h.kozlowski@fsw.leidenuniv.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.