Praat mee tijdens de docentpanelgesprekken

29 oktober 2021

Dit najaar organiseren SAZ en het ICLON voor de tweede keer een aantal universiteitsbrede docentpanelgesprekken over onderwijskwaliteit en docentontwikkeling.

Doel panelgesprekken

Tijdens de panelgesprekken gaan we met een docenten uit verschillende faculteiten in gesprek over goed onderwijs. Het College van Bestuur wil hiermee beter zicht krijgen op hoe docenten de ontwikkelingen en verbeteringen in het onderwijs ervaren en welke suggesties jullie hebben om het onderwijs verder te verbeteren. Het College van Bestuur ontvangt ook een algemene rapportage van de gesprekken. Deze wordt besproken met de vice-decanen Onderwijs en gebruikt om het onderwijs te verbeteren.

Dit jaar richten we ons op de thema’s:

• Online onderwijs en toetsing: wat willen we behouden uit de coronatijd?
  • Docentontwikkeling: Hoe ervaren docenten de ondersteuning en support bij het onderwijs?

De onderwerpen sluiten aan op belangrijke universitaire ontwikkelthema’s waar we ook middelen Kwaliteitsafspraken voor inzetten. De panelgesprekken zijn een aanvulling op de kwantitatieve standaardevaluaties. We realiseren ons dat de agenda’s al heel vol zijn, maar vinden het belangrijk om docentervaringen te horen en ons onderwijs niet alleen te beoordelen aan de hand van studentenevaluaties.

Wanneer en waar zijn de gesprekken?

•    Dinsdag 23 november van 13:00 tot 15:00 - Willem Einthoven, Kolffpad 1, Leiden
•    Vrijdag 26 november van 13:00 tot 15:00 (Engelstalig) - Wijnhaven, Den Haag
•    Maandag 29 november van 13:00 tot 15:00 - Willem Einthoven, Kolffpad 1, Leiden

Praat mee

Hecht jij veel waarde aan de kwaliteit van het onderwijs en de juiste ondersteuning voor docenten? Meld je dan aan voor de panelgesprekken. Geef in je mail ook aan wanneer je mee wilt doen.