Save the date: Implicit bias training - ontdek je onbewuste vooroordelen

7 oktober 2021

Sinds de geboorte ontwikkelt iedereen onbewuste vooroordelen, dit gebeurt automatisch op basis van intuïtie, berichtgeving in de media of stereotyperingen. Hier kun je weinig aan doen, maar kan soms best in de weg staan. Onbewuste vooroordelen beïnvloeden namelijk hoe we tegen individuen en groepen aankijken en de manier waarop we de wereld waarnemen en hoe we besluiten nemen, ook op werk.

Bewustwording van je implicit bias (onbewuste vooroordelen) draagt bij je blik te verruimen doordat je openstaat voor verschillende meningen en perspectieven. Een vaardigheid van grote waarde voor succesvolle werkprocessen en effectief samenwerken binnen onze faculteit.

Nieuwsgierig welke onbewuste vooroordelen jij met je meedraagt en hoe je deze kunt beperken? Geef je dan op voor de Implicit Bias training, verzorgd door gecertificeerd trainingsinstituut Human Centric.

De training wordt aangeboden aan alle medewerkers van de faculteit en is dan ook voor iedereen geschikt, ongeacht functie of afdeling.

Per training kunnen ongeveer 15 personen deelnemen en bestaat uit 2 delen/momenten. Deel 1 duurt 2 uur en kun je online volgen, deel 2 vindt fysiek plaats op het KOG en duurt ongeveer 3 uur. De training biedt inzicht in hoe implicit bias (onbewuste vooroordelen) het dagelijkse werk op de faculteit beïnvloedt en biedt je handvatten om jouw onbewuste vooroordelen te beperken, met extra aandacht voor het beoordelingsproces.

Aanmelden

Aanmelden kan binnenkort, maar kies alvast een groep uit en zet de data in je agenda!

Data sessies

Groep A | Engels