Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

English Historical Documents Online

16 november 2021

Vanaf november 2021 biedt de UBL online toegang tot English Historical Documents Online (EHDO), een uitgebreide studie- en onderzoeksbron voor iedereen met interesse in Britse geschiedenis. De EHDO bevat meer dan 5.500 brondocumenten die de Britse geschiedenis bestrijken van 500 na Christus tot 1914, inclusief Amerikaanse koloniale documenten tot 1776.

Deze primaire bronnen zijn oorspronkelijk opgenomen in de prestigieuze 11-delige printversie, uitgegeven door Routledge en beschikbaar in studiezaal 3 op de eerste verdieping van de Universiteitsbibliotheek (DA26 .E58).

De selectie van documenten omvat een breed scala aan bronnen, zoals:

  • handelsverdragen
  • statuten
  • regeringspublicaties
  • militaire rapporten
  • preken
  • krantenartikelen
  • pamfletten
  • persoonlijke en officiële brieven
  • dagboeken

Een groot aantal van de documenten wordt aangevuld met redactioneel commentaar. De bronnen bestrijken een breed spectrum van onderwerpen, van politieke en constitutionele kwesties tot sociale, economische, religieuze en culturele geschiedenis.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.