Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Hoe gaat het met je studenten? Wijs ze op de Caring Universities Mental Health Check!

17 november 2021

Begin november hebben studenten per mail een uitnodiging ontvangen om de Mental Health Check van Caring Universities te doen. Caring Universities maakt deel uit van een internationaal initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie met als doel meer kennis op te doen over het mentale welzijn van studenten en dit te verbeteren. De Mental Health Check is ontwikkeld door Harvard University en wordt wereldwijd verspreid.

Het is van belang dat studenten de vragenlijst invullen om meer inzicht te krijgen in hun eigen mentale welzijn, maar ook zodat Caring Universities studenten die het nodig hebben beter kunnen helpen. Wijs daarom zo veel mogelijk studenten op deze vragenlijst, óók studenten die geen klachten ervaren.

Gratis online programma’s voor studenten

Caring Universities biedt gratis wetenschappelijke e-health programma's en persoonlijke coaching aan. De programma's zijn gericht op het verbeteren van de stemming, het verminderen van stress, het aanpakken van uitstelgedrag en het omgaan met de COVID-19-pandemie. In november is een nieuw programma 'LifeHack' gelanceerd, gericht op het helpen van studenten met emotioneel welzijn, eigenwaarde, sociale relaties en productiviteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.