Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Leiden Journal Browser: gids voor open access publiceren

9 november 2021

De Leiden Journal Browser biedt onderzoekers een zeer ruim overzicht van tijdschriften in hun discipline met daarbij informatie hoe zij artikelen in deze tijdschriften open access kunnen publiceren. In dit overzicht worden ook onze overeenkomsten met uitgevers met kortingen tot wel 100% verwerkt.

Niet alle tijdschriften in de lijst zijn volledig open access: klik in de Browser op het tijdschrift van uw keuze en lees de detail nauwkeurig door vóór het indienen van een manuscript.

Doel van de Journal Browser is ook om neptijdschriften uit te sluiten,  die onderzoekers spammen voor geld. Wij willen hiermee een passend overzicht van tijdschriften aanbieden aan onderzoekers, die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun artikel te publiceren.

De Leiden Journal Browser  is speciaal ontwikkeld voor onderzoekers van de Universiteit Leiden en LUMC. Zij hoeven hun affiliatie niet meer apart op te geven.

Heeft u vragen over het gebruik of de inhoud van de Journal Browser? Neem contact op met openaccess@library.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.