Update 4 november 2021: aanpassingen coronamaatregelen & onze faculteit

4 november 2021

Het kabinet heeft opnieuw maatregelen genomen om COVID-19 terug te dringen. We zullen ons weer moeten aanpassen. Gelukkig hebben we de afgelopen periode laten zien dat we dit samen kunnen. Via deze weg willen wij jullie graag informeren wat de landelijke maatregelen betekenen voor onze faculteit vanaf 6 november 2021.

Respecteer de basisregels voor ieders veiligheid

• Testen bij klachten! Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Onderwijs

• Al het onderwijs in de gebouwen gaat vooralsnog door zoals gepland. We blijven de situatie en het kabinetsbeleid nauwkeurig volgen.
  • Doorloop altijd de corona-check voordat je college komt geven.
  • In de universiteitsgebouwen draagt iedereen een mondkapje buiten de les. Het dragen van mondkapjes tijdens de les is niet verplicht. Indien je een mondkapje wilt dragen in de les, ben je vrij om dit te doen.

Werk

• We werken minimaal 50 procent vanuit huis, tenzij je voor onderwijs/onderzoek op de faculteit moet zijn. Doe dit in overleg met je team en leidinggevende.
  • Reis waar mogelijk buiten de spits naar het werk.
  • In de komende maanden zijn (sociale) eindejaar bijeenkomsten gepland. Het is onverstandig om grote, massale bijeenkomsten op de universiteit te organiseren. Het verzoek is om naar alternatieven te kijken zoals lunches in kleiner verband met de mogelijkheid om wat meer afstand te houden. De facultaire eindejaar evenementen krijgen een aangepast programma.
  • Promoties en oraties gaan in hun huidige vorm door. Eventuele aanpassingen staan online in de agenda.
  • Een veilige en gezonde thuiswerkplek is van groot belang. Heb je extra ondersteuning nodig? Geef dat aan bij je leidinggevende.
  • Doorloop altijd de corona-check voordat je naar het werk komt.
  • Maak je je zorgen? Aarzel niet en neem direct contact op met je leidinggevende.

Heb je nog vragen over de coronamaatregelen, kijk dan op de website voor alle actuele informatie en campusprotocol.

Zorg goed voor jezelf en je naasten.