Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Update 5 november: Nieuw campusprotocol en mondkapjesplicht

8 november 2021

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie op 2 november nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 6 november en vanaf dat moment passen wij de nieuwe regels toe binnen de universiteit. De nieuwe maatregelen zijn opgenomen in een nieuwe versie van het Campusprotocol.

De belangrijkste punten uit het nieuwe protocol: 

  • Met ingang van 6 november 2021 is het weer verplicht om een mondkapje te dragen als je je verplaatst in de gebouwen van de universiteit. Het mondkapje kan af zodra je op een werk- of studieplek zit.
  • Het thuiswerkadvies voor medewerkers is gewijzigd: we werken minstens de helft van de werktijd thuis. Medewerkers en leidinggevenden bespreken samen hoe zij dit vormgeven.
  • Horecagelegenheden en het sportcentrum blijven voor medewerkers en studenten vrij toegankelijk. Voor externen is het coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor de regels van het sportcentrum op de website.
  • De Hortus botanicus is alleen toegankelijk met het coronatoegangsbewijs.
  • Houd afstand waar mogelijk, mijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Let op: in de gebouwen van het LUMC gelden mogelijk andere regels.

Coronacheck

Doe altijd de coronacheck voordat je naar de universiteit komt. Heb je verkoudheids- en/of andere op corona gelijkende klachten en test je negatief? Houd rekening met je omgeving en blijf thuis tot de ergste klachten voorbij zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.