Universiteit Leiden

nl en

ICT

Zorg dat de ledenlijst van je Team in Microsoft Teams actueel is

18 november 2021

Ben je eigenaar van één of meerdere Teams? Controleer dan wie er lid is van je Team en verwijder leden die geen toegang meer hoeven te hebben tot het Team. Dat is belangrijk voor de veiligheid en de vertrouwelijkheid van ons werk. Rond 6 december ontvangen alle eigenaren van Teams (waar gasten of externen lid van zijn) een e-mail met de dringende oproep om de toegang van gebruikers tot het Team te beoordelen.  

Zorg dat je weet wie toegang heeft tot de informatie in Teams

Heb je in Microsoft Teams weleens gasten of mensen met een extern account toegelaten tot je Team? Wist je dat deze gasten lid blijven van je Team totdat je ze verwijdert? Vaak worden er bestanden en vertrouwelijke informatie gedeeld in Teams. Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren en te beheren wie er toegang heeft tot deze informatie. 

Verzoek aan alle eigenaren van Teams

De e-mail die je binnenkort ontvangt heeft als afzender Microsoft Azure en als onderwerp: Actie vereist: u moet vóór [datum] de toegang van gebruikers tot de groep [Teamnaam] beoordelen. Dit is dus een legitiem bericht: het is geen spam of iets dergelijks. We verzoeken je om hier gehoor aan te geven. Deze oproep zal op gezette tijden worden herhaald, om Teamseigenaren hieraan te helpen herinneren.   

In de e-mail kun je klikken op de knop Beoordeling starten. Er wordt dan een webpagina geopend in de browser waarmee je de toegang van de gastaccounts van het desbetreffende Team aan kunt passen.

TIP: Beperk het lidmaatschap van je Team tot wat noodzakelijk is: dat is wel zo veilig. Dit kun je als eigenaar van een Team zelf doen door in het beheer te kijken en te beoordelen of het lidmaatschap nog relevant is. Voor uitleg kun je in de helpdesk portal ook Kennisitem (KI) 3495 raadplegen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.