Universiteit Leiden

nl en

P&O

Je salarisstrook in december

20 december 2021

Maandelijks ontvang je een salarisstrook waarop staat welk salaris je op je rekening gestort krijgt. In december is de salarisstrook uitgebreider dan normaal. Omdat de verschillende termen en cijfers misschien niet voor iedereen bekend zijn, hebben we een voorbeeld van een salarisstrook gemaakt. Aan de hand daarvan leggen we uit hoe je de verschillende elementen uit het keuzemodel arbeidsvoorwaarden, de verkoop van verlofuren, de thuiswerkvergoeding en de jaaropgave kunt terugvinden en of er nog extra loonheffing of belasting geheven wordt op de bedragen die op de salarisstrook vermeld worden.

Je kunt je salarisstrook bekijken en downloaden via Self Service. Gebruik je geen universitaire computer, ga dan naar Remote werkplek om in te loggen in Self Service.

Eindejaarsuitkering

Je ontvangt een eindejaarsuitkering(1) van 8,3% van je jaarsalaris met een minimum van € 2250,- (op basis van een voltijdsaanstelling en een volledig gewerkt jaar). Over de eindejaarsuitkering wordt loonheffing ingehouden op basis van het bijzonder tarief loonheffing. Dit tarief staat op de loonstrook onder ‘Bijz. tarief LH’ (2).

Keuzemodel

Heb je een aanvraag Keuzemodel ingediend waarbij je de eindejaarsuitkering als bron gebruikt? Dan zie je deze aanvragen terug op je loonstrook van december. Eerst wordt het bedrag van je bruto eindejaarsuitkering afgehaald. Dat zie je als ‘Bruto inh.’ terug op de loonstrook (3). Vervolgens wordt de loonheffing berekend over het verlaagde brutobedrag. Daarna wordt het bedrag van het Keuzemodel weer opgeteld. Dat zie je terug als ‘Netto toel.’(4). 

Je kunt zien welke aanvragen er meegenomen zijn en tegen welk bedrag: 

  • Bruto inh. / Netto toel. EJU WWV              > de verrekening van reiskosten via het Keuzemodel 
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Fit                     > de verrekening van een fitnessabonnement  
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Vakbond          > de verrekening van vakbondscontributie 
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Studiekosten    > de verrekening van studie- en opleidingskosten 
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Beroepskosten > de verrekening van beroepskosten 
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Fiets                 > de verrekening van een fiets (incl. verzekering) 
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Fietsaccu         > de verrekening van kosten voor een fietsaccu 
  • Bruto inh. / Netto toel. EJU Fietsond.         > de verrekening van kosten voor fietsonderhoud 

Verlofuren

Heb je na 17 november een aanvraag gedaan om verlofuren te verkopen of is je aanvraag na 17 november goedgekeurd? Dan zie je het bedrag dat je krijgt terug op de loonstrook van december (5). Voor de verlofuren ontvang je een bruto bedrag. Over dat bedrag wordt loonheffing (bijzonder tarief) ingehouden. 

Thuiswerkvergoeding

Heb je de thuiswerkvergoeding aangevraagd en is deze goedgekeurd voor 15 december? Deze vergoeding wordt in december voor het eerst uitbetaald. Je ziet hem dan 2x terug op de loonstrook. 1x onder de specificatie voor de maand december (6). En 1x onder ‘Toel. en inh. voorgaande periode huidig jaar’ voor de maanden september, oktober en november (7). De thuiswerkvergoeding is een netto bedrag, je betaalt er geen belasting over.

Jaaropgave

De jaaropgave voor 2021 kun je eind februari 2022 verwachten. Het bedrag wat bij grondslag loonheffing totaal (8) staat is het bedrag wat je ook op jouw jaaropgave te zien zal krijgen.  

Ook de jaaropgave kun je inkijken en downloaden via Self Service. Gebruik je geen universitaire computer, ga dan naar Remote werkplek om in te loggen in Self Service. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.