Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

LeidenGlobal oproep tot inzending fototentoonstelling 'Crafting Cultures'

6 december 2021

LeidenGlobal roept wetenschappers, verbonden aan een van de LeidenGlobal-partners, op om een foto in te zenden die gerelateerd is aan het thema 'ambachtelijkheid', of meer specifiek de ontmoeting van traditie en innovatie door middel van ambacht. De gekozen inzendingen zullen worden toegevoegd aan een tentoonstelling die in het voorjaar van start zal gaan.

LeidenGlobal is een initiatief van verschillende academische en culturele instellingen om de samenwerking tussen de betrokken partijen te versterken. Voor een komende tentoonstelling is de organisatie op zoek naar onderzoekers uit verschillende disciplines die in hun onderzoek te maken hebben gehad met ambachten, of dat nu met opzet of per ongeluk was. Ambachten kunnen een belangrijke rol spelen in wetenschap en innovatie, door doorbraken in materiaaldisciplines te stimuleren.

Specificaties

Foto's die worden ingestuurd voor de tentoonstelling moeten voldoen aan de volgende eisen:

  1. De foto toont een object, een activiteit of mensen, gerelateerd aan ambacht en vakmanschap.
  2. De foto is van hoge resolutie (300dpi) en goede kwaliteit.
  3. De foto is vrij van auteursrechten.
  4. Als de foto niet door jou is gemaakt, noem dan de naam van de fotograaf en zorg dat je zijn/haar toestemming hebt.
  5. Voeg een korte beschrijving toe (maximaal 100 woorden) over het onderwerp van de foto en de context waarin de foto is genomen.

Stuur je foto en tekst, inclusief je naam, e-mailadres, telefoonnummer en naam van je instituut naar LeidenGlobal (info@leidenglobal.nl) vóór 5 januari 2022. Wanneer de foto van je project wordt gekozen, zal er contact met je worden opgenomen voor meer informatie over het project.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.