Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Organisatie

Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor

21 december 2021

Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor, we kunnen elkaar vast binnenkort in het echt leren kennen!

Marleen Groeneveld
Marleen Groeneveld

Voor sommigen van jullie ben ik een bekend gezicht, voor anderen niet, dus stel ik mezelf graag even voor. Ik ben Marleen Groeneveld, ik ben eerder werkzaam geweest bij Pedagogische Wetenschappen als promovenda, postdoc en universitair docent. Momenteel werk ik in het Societal Challenges Lab in Den Haag bij de Faculty of Governance and Global Affairs. Binnen ons lab richten we ons op factoren die een rol spelen bij het creëren van een inclusieve maatschappij voor jongeren. Belangrijke onderwerpen zijn culturele en gender socialisatie in gezinnen, scholen en de maatschappij. In ons lab begeleid ik promovendi, onderzoeksmedewerkers en studenten. Hiernaast werk ik één dag per week voor een project op een school in Den Haag om de taalontwikkeling van leerlingen te stimuleren.

Onlangs ontving ik een mail van het instituut Pedagogische Wetenschappen dat zij op zoek waren naar begeleiders van bachelor projecten, waarbij studenten onderzoeksvragen van organisaties uit het pedagogisch werkveld beantwoorden. Niet veel later ontving ik toevallig een mail van een kinderopvangorganisatie met een onderzoeksvraag over gender neutraal opvoeden en de uitnodiging om deze vraag met studenten bij hen op de werkvloer te onderzoeken. Mijn interesse in gender en kinderopvang, onderzoek, en de begeleiding van studenten resulteerden in deze gastaanstelling bij Pedagogische Wetenschappen.

Mi-lan Woudstra
Mi-lan Woudstra

Mijn naam is Mi-lan Woudstra. De meeste van jullie kennen mij al. Na een dansopleiding te hebben gedaan en de Bachelor Talen en Culturen van China te hebben afgerond aan de Universiteit van Leiden heb ik de premaster Pedagogische Wetenschappen gedaan, gevolgd door de master Child and Family Studies. Tijdens de master heb ik mijn interesse in onderzoek ontwikkeld. Na de master heb ik eerst als onderzoeks- en onderwijsmedewerker gewerkt bij verschillende onderzoeksprojecten binnen de afdeling Child and Family Studies - nu programmagroep Opvoeding en Ontwikkeling. In 2015 ben ik begonnen als promovenda op het onderzoeksproject ‘Nieuwe vaders en moeders’, onder leiding van Judi Mesman en Lenneke Alink, waar wij onderzoek hebben gedaan naar de transitie van zwangerschap naar ouderschap van koppels die voor het eerst een kindje kregen. Daarnaast werkte ik ook als docent binnen het instituut. Op 1 februari 2022 zal ik mijn proefschrift verdedigen.

In 2020 heb ik zelf de transitie naar ouderschap ervaren en is mijn zoontje Lewis geboren. Sinds september 2021 ben ik weer terug als docent Pedagogische Wetenschappen. Ik kijk er naar uit om (weer) met jullie te werken!    

Nina Krupljanin
Nina Krupljanin

Ik ben Nina Krupljanin, geboren en getogen in het Duitstalige deel van Zwitserland. Ik heb in Basel gestudeerd en heb tijdens mijn master Clinical and Neuropsychology een uitwisselingssemester aan de Universiteit Leiden gedaan. Daarna heb ik in de kliniek Münsterlingen 2 jaar als klinisch psycholoog met kinderen tussen 0-5 jaar en hun ouders gewerkt. In september ben ik dan voor mijn PhD naar Nederland verhuisd en woon nu bijna 3 maanden samen met één huisgenoot in Amsterdam.

Ik vond het klinisch werk heel spannend maar ik was ook altijd erg geïnteresseerd in de wetenschappelijke aspecten. Dus ik kijk ernaar uit nu in de programma groep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstornissen aan de slag te gaan. Het doel van mijn project is traumabehandeling voor kinderen door middel van Virtual Reality te onderzoeken.
Naast mijn werk ben ik bezig met Nederlands te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en me in Amsterdam te vestigen. Ik vind het leuk om nieuwe plekken zoals gezellige café's en restaurants te ontdekken, ga graag naar de bioscoop en vlooienmarkten. 

Aangezien we nu weer grotendeels van thuis werken, hoop ik jullie alvast online te mogen ontmoeten. En hopelijk binnenkort ook in het echt!

Esther Rietkerk
Esther Rietkerk

Graag wil ik mij voorstellen: mijn naam is Esther Rietkerk en ik ben 41 jaar. Mijn roots liggen in Rotterdam, waar ik na de havo de medisch secretaresse opleiding heb gedaan. Hierna ben ik in de GGZ terecht gaan werken.  Ik heb 18 jaar gewerkt als teamsecretaresse en als coördinator van het secretariaat. 

Sinds 2 maanden werk ik als secretaresse bij het Leids Universitair Behandel en Expertisecentrum. Mijn expertise uit de geestelijke gezondheidszorg kan ik bij het LUBEC goed inzetten door goede ondersteuning aan het team te bieden en helpen met het implementeren - en verbeteren van processen.  Het bijzondere aan het LUBEC is dat dit centrum verbonden is aan de universiteit en daardoor veel mogelijkheden biedt voor opleiden, stage en onderzoek. Ik heb het enorm naar m’n zin en vind het fijn om deel uit te maken van dit mooie team waar we met elkaar goede zorg  en onderzoek mogen bieden aan kind, jeugd en volwassenen. 

Chaya Rodrigues Pereira
Chaya Rodrigues Pereira

Mijn naam is Chaya Rodrigues Pereira en ik ben sinds 1 november gestart bij het LUBEC waar ik werkzaam ben als orthopedagoog in opleiding tot GZ-psycholoog. Daarnaast zal ik onderwijs gaan geven bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen. 

Ik woon in Amsterdam, waar ik de afgelopen jaren ook werkzaam ben geweest. Ik heb bij het Amsterdam UMC en Levvel (voorheen de Bascule) gewerkt als orthopedagoog bij het Selectief Mutisme Team en het Expertisecentrum voor Dwang-, Angst- en Ticstoornissen. Daarnaast heb ik een promotieonderzoek gedaan naar de diagnostiek en behandeling van selectief mutisme. Mijn proefschrift hoop ik binnenkort af te ronden. In de afgelopen jaren heb ik altijd klinisch werk en wetenschappelijk onderzoek gecombineerd en ik ben dan ook erg enthousiast om te starten bij de Universiteit Leiden. Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten tijdens mijn werk bij het LUBEC, waar academie en praktijk ook zo mooi met elkaar verbonden zijn! 
 

Kelly Zoetendaal
Kelly Zoetendaal

Mijn naam is Kelly Zoetendaal. Sinds november ben ik gestart als psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog bij het Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum. Hier zal ik mij de komende jaren bezighouden met cliëntenzorg en het verzorgen van klinisch onderwijs op de universiteit, waardoor ik de kans krijg om belangrijke bruggen te slaan tussen theorie en praktijk.

Samen met mijn vriend woon ik nu 5 jaar in Leiden, waar ik ook gestudeerd heb. In 2018 heb ik hier de research master ‘Developmental Psychology’ en de klinische master ‘Child and Adolescent Psychology’ afgerond. Door de combinatie van deze masters is mijn ambitie ontstaan om onderzoek, onderwijs en klinisch werken te combineren. Na mijn studie heb ik drie jaar met veel plezier gewerkt op de polikliniek van LUMC-Curium. Ik vind het heel leuk om nu weer terug te zijn op de universiteit!

Het werken met kinderen, jongeren en hun ouders, het samenwerken in multidisciplinaire teams en de verscheidenheid aan problematiek maken mijn werk als psycholoog uitdagend en afwisselend. Ik houd mij graag bezig met de wisselwerking tussen kind en omgeving en probeer kinderen en hun gezinnen zoveel mogelijk in hun kracht te zetten. Ik kijk er naar uit om mijn klinische ervaring en mijn enthousiasme voor dit mooie beroep met studenten te kunnen delen.

Ik ben Elise Swart en voor velen mogelijk al een bekend gezicht binnen het instituut. Tot juni vorig jaar was ik als PhD werkzaam binnen de onderzoeksgroep Leer-en Gedragsproblemen in het Onderwijs. Daarna heb ik ruim een jaar een uitstap gemaakt naar NWO, waar ik als programma- en beleidsmedewerker onder andere de VIDI en het Aspasia-programma coördineerde.

Het onderwijs en onderzoek bleven ‘kriebelen’ en sinds september van dit jaar werk ik als UD binnen het instituut. Al voelt het, doordat ik naast mijn werk bij NWO ook bezig ben geweest met de afronding van mijn proefschrift, eigenlijk alsof ik niet uit Leiden weg ben geweest. Dit collegejaar verzorg ik twee MA-vakken binnen de onderzoeksgroep LGO en begeleid ik masterscripties en werkgroepen voor Oefenonderzoek en het bachelorproject.

Op 9 juni 2021 ben ik gepromoveerd op een proefschrift getiteld Mind the Reading Mind. Binnen mijn functie als UD hoop ik – naast de onderwijstaken – mijn onderzoekslijn naar de rol van aandachtsprocessen tijdens lezen verder te kunnen uitbouwen en samen met collega’s aan nieuwe onderzoeksideeën te kunnen werken. Ik hoop jullie allemaal snel weer in real-life te zien om bij te kunnen praten, al zal dat voorlopig vooral nog online moeten gebeuren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.