Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Paarse Vrijdag 2021

7 december 2021

10 december is Paarse Vrijdag. Dit is een dag waarop je jouw solidariteit voor de LHBTQIAP+ gemeenschap kunt tonen door iets paars te dragen. Daarmee laat je zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt.

Draag paars

Wil jij ook je steun uitdragen? Draag paars. Werk of studeer je vandaag online? Dan kun je bijvoorbeeld ook de speciale Teams-achtergrond voor Paarse Vrijdag gebruiken van kunstenaar Jacquelina Alsina Santos (scroll naar beneden om de afbeelding te bekijken en/of downloaden). Op de locaties Huygens, Lipsius en Wijnhaven kun je Paarse Vrijdag-merchandise zoals maskers en stickers aanschaffen. Ook worden pride vlaggen op universitaire gebouwen gehesen.

Tag ons via @universiteitleiden

Draag jij iets paars vandaag en vind je het leuk om dit te delen met de buitenwereld? Stuur een foto van jezelf naar nieuws@leidenuniv.nl of deel deze via social media. Vergeet niet om @universiteitleiden te taggen.

Annetje Ottow in gesprek met studenten en medewerkers

Annetje Ottow, voorzitter van de Universiteit Leiden, is afgelopen donderdag in gesprek geweest met studenten en medewerkers, waaronder Andrew Shield, universitair docent bij de opleiding geschiedenis, en voorzitter van het LGBT+-netwerk. Annetje Ottow: ‘Het was leerzaam om met studenten en medewerkers in gesprek te gaan en te horen welke ervaringen zij hebben wat betreft inclusie binnen Universiteit Leiden en de activiteiten die de netwerken ondernemen om steun te bieden aan de LHBT+-gemeenschap. Universiteit Leiden wil een inclusieve omgeving bieden waar studenten en medewerkers open kunnen zijn over wie ze zijn en waar ze zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun genderidentiteit, seksuele geaardheid of andere aspecten van hun identiteit. Iedereen heeft een rol in het bijdragen aan een inclusieve omgeving.’

Annetje Ottow (midden) ging in gesprek met studenten en medewerkers van de universiteit over inclusiviteit. (Foto: Monique Shaw)

Jacquelina Alsina Santos over haar kunstwerk

“Ik ben gevraagd om een abstract beeld te maken met de kleuren van the Pride Flag met natuurlijk paars als prominente kleur. Voor mij zijn de beeldvormen van de jaren '90 die ik heb gebruikt speels, naïef en nostalgisch. De community heeft veel te verduren, dus ik hoop dat mensen plezier ervaren als ze naar het beeld kijken. Het is vrij abstract. Mijn boodschap is dat met welke vorm of kleur je je ook identificeert, die kleur en die vorm mooi en goed zijn zoals het is. Samen vormen ze een assemblage. Mensen kunnen hun eigen verhaal aan het beeld geven en ik hoop in elk geval dat ze elke kleur herkennen. Weet dat elke kleur een belangrijk deel uitmaakt van deze mooie community en het samen één geheel vormt.”

Download de Microsoft Teams-achtergrond van Jacquelina Alsina Santos
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.