Universiteit Leiden

nl en

ICT

Direct alle mails zien in je inbox - zonder splitsing in ‘Prioriteit/Overige’

18 oktober 2022

Mis je soms een e-mail omdat je die niet meteen ziet? Het kan zijn dat in Outlook of de webmail-app de prioriteitsweergave aan staat. Als je deze weergave niet wilt dan kun je die zelf uitzetten.

In de nieuwste versie van Outlook worden de inkomende mails automatisch onderverdeeld in ‘Prioriteit’ en ‘Overige’. Outlook plaatst automatisch mails die onbelangrijk lijken onder de tab 'Overige' en plaatst belangrijke mails onder de tab 'Prioriteit'. Dit kan ertoe leiden dat je een e-mail over het hoofd ziet. Deze sorteerfunctie kun je eenmalig uitzetten. 

Sorteerfunctie in webmail uitzetten

Ga naar het tandwiel-icoontje 'instellingen' en zet daar met het schakelaartje de sorteerfunctie uit. Dit hoef je daarna niet meer te herhalen. 

Sorteerfunctie in Outlook-applicatie uitzetten

Gebruik je de Outlook-applicatie voor Windows/Mac? Dan kun je helemaal boven in het venster de tab 'Beeld' of 'View' selecteren. Na het selecteren van 'Beeld' zie je een aantal instellingen voor Outlook-weergaven, waaronder 'Postvak IN met prioriteit'. Klik op deze tegel om deze functie uit te zetten.

Welke instelling je ook kiest, dit heeft geen gevolgen voor het ontvangen van spam of ongewenste e-mail. Die e-mails worden naar de gebruikelijke spamfolder gestuurd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.