Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Nieuwe Mediagids voor wetenschappers beschikbaar

27 januari 2022

De Universiteit Leiden waardeert het als je als wetenschapper je werk af en toe uitlegt aan een breed publiek. Ook zijn journalisten van kranten, tv en nieuwswebsites zijn regelmatig op zoek naar deskundigen die duiding kunnen geven over actuele ontwikkelingen. Om daarbij te ondersteunen, is er nu een nieuwe Mediagids voor wetenschappers.

In de Mediagids voor wetenschappers vind je praktische hulp en adviezen bij contact met journalisten of als voorbereiding op een mediaoptreden. De gids helpt je ook bij het maken van de keuze om wel of niet op een persverzoek in te gaan. Ook staat er in bij wie je terecht kunt voor overleg en extra training.

De Mediagids voor wetenschappers is vooral behulpzaam voor jonge onderzoekers en/of wetenschappers met nog weinig ervaring in de media. De gids is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Mediagids voor wetenschappers van de Universiteit Leiden

Bekijk de Mediagids

Meer weten over wetenschapscommunicatie? Hier vind je meer achtergrondinformatie en inspiratie. Vragen over de Mediagids voor wetenschappers? Neem contact op met Marieke Epping, adviseur Wetenschapscommunicatie, directie Strategische Communicatie & Marketing

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.