Universiteit Leiden

nl en

ICT

Werk regelmatig je software bij als je thuiswerkt

25 januari 2022

Werk je vaak vanaf huis? Update dan regelmatig (minimaal eens per maand) je software. Dat is veiliger en het scheelt tijd als je voor het eerst weer inlogt op het universitaire netwerk. Voor het updaten vanuit huis heb je een veilige verbinding met het universitaire netwerk nodig. Verbind daarom met eduVPN. Hieronder lees je hoe je dat doet. 

Waarom werken met eduVPN?

EduVPN (voluit: eduVPN Institute Access) zorgt ervoor dat jouw internetverkeer beveiligd wordt en dat jouw universitaire werkplek belangrijke softwareupdates kan ontvangen. Gebruik je eduVPN, dan krijg je automatische updates van universitaire software.

EduVPN heeft ook veel praktische voordelen. Met eduVPN kun je thuis werken alsof je op de universiteit bent en heb je direct toegang tot de bestanden op je P-schijf en de J-schijf. EduVPN geeft ook toegang tot diensten als SAP Selfservice en Bloomreach en is veiliger omdat je je aanmeldt met je ULCN-account en aanvullende authenticatie (MFA). 

Handleidingen

  • Op de meeste door de universiteit beheerde laptops is eduVPN al geïnstalleerd. Je vindt de app met de zoekfunctie (linksonder in je scherm). 
  • Handleidingen voor hoe je eduVPN kan gebruiken vind je op de helpdesk portal in kennisitem 1330
  • Uitleg over het updaten van je laptop vind je op de helpdesk portal in kennisitem 1994
  • Heb je nog geen eduVPN op jouw beheerde Windowslaptop staan? Je kan het installeren met de VPN tankstraat (zie kennisitem 2751) of door op de universiteit (binnen het netwerk) de laptop te gebruiken. 
  • Op een Mac, een niet-beheerde computer, of een ander device kun je eduVPN via de app-store installeren. 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.