Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Help jij mee om publieksvragen aan Postbus71 te beantwoorden?

22 februari 2022

In 2022 is Leiden de Europese Stad van de Wetenschap! Om dat te vieren leidt het Citizen Science Lab van de Universiteit Leiden het project Postbus 71. Het project heeft als doel nieuwsgierigheid van iedereen uit de Leidse regio aan te moedigen. En biedt daarvoor een kanaal voor vragen en antwoorden. Zo brengen we het publiek dichter bij de wereld van de wetenschap en bieden we wetenschappers een nieuw podium voor hun onderzoek en expertise. Help jij mee om de vragen aan Postbus71 te beantwoorden? 

Hoe werkt Postbus71? 

De postbus is inmiddels geopend, en de eerste vragen zijn al binnen. Het team achter Postbus71 zal dit jaar wetenschappers benaderen wanneer een vraag is ingestuurd die raakt aan hun expertisegebied. Het antwoord op een vraag gaat via Postbus71 naar de vraagsteller zelf, en wordt gedeeld op de website van Leiden2022 en via @Postbus71 op Twitter. De meest interessante vragen en hun antwoorden worden nog extra uitgelicht. Bijvoorbeeld tijdens uitzendingen van Radio Weetlust of gedurende een van de vele evenementen tijdens Leiden2022.  

We hopen van harte dat alle Leidse wetenschappers willen helpen om de vragen van Leidse burgers te beantwoorden!

Experts gezocht!

Wil jij het team van Postbus71 zo nu en dan helpen? Door zelf als expert vragen te beantwoorden, of door het team te helpen met het vinden van de juiste wetenschapper of informatie? Meld je dan aan als expert: stuur een mail naar f.dehartog@leiden2022.nl en vermeld daarbij voor welke onderwerpen of vakgebieden we je mogen benaderen. Het Postbus71-team zet jou dan op de lijst als aanspreekpunt wanneer er vragen over jouw onderwerpen binnenkomen.

Meld je aan
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.