Universiteit Leiden

nl en

Organisatie, Onderzoek

Kom 10 maart naar EUniWell Open Lecture over de rol van universiteiten bij het bevorderen van welzijn

22 februari 2022

Onderwerp van lezing gewijzigd

Het onderwerp van deze lezing is gewijzigd naar aanleiding van de oorlog in de Oekraïne. Klik op 'meer informatie en deelnemen lezing' hieronder voor details. 

In het kader van de EUniWell Open Lecture Series geeft onze wetenschappelijk directeur en hoogleraar Joachim Koops op donderdag 10 maart 2022 om 14.00 uur een online lezing, met een onderdeel voor vragen en antwoorden. De lezing gaat over de rol van universiteiten bij het bevorderen van individueel en maatschappelijk welzijn en de interne, externe en mondiale dimensies die hieraan zitten. Je bent van harte welkom.

Samenvatting van de lezing

Tijdens deze EUniWell Open Lecture schetst prof.dr. Joachim Koops de historische evolutie van de rol en de aanpak van universiteiten bij het bevorderen van individueel, sociaal en maatschappelijk welzijn. Hij evalueert de belangrijkste ontwikkelingen en bespreekt tot slot de belangrijkste uitdagingen waar we voor staan. Lees meer over de inhoud van deze lezing (in Engels). 

Over ‘Open Lecture Series’

EUniWell presenteert een reeks open lezingen over het thema 'Onderzoek naar welzijn'. EUniWell is ontstaan vanuit de gedeelde ambitie om een Europese universiteit te creëren voor het welzijn van iedereen. Om dit te bereiken moeten we niet alleen nieuwe kennis genereren maar deze ook delen met elkaar en mogelijkheden creëren om deze uit te wisselen met elkaar. Dit doen we onder andere met deze serie van lezingen.

Sinds 2020 is Universiteit Leiden onderdeel van EUniWell, the European University of Well-being. EUniWell is een samenwerking tussen zeven universiteiten die zich sterk focust op de bevordering van gezondheid en welzijn, leefomgeving en klimaat. Naast Leiden nemen de universiteiten van Birmingham, Keulen, Florence, Linnaeus, Nantes en Boedapest deel. Benieuwd naar de highlights van 2021? Lees het artikel (in Engels) waarin ook het door Universiteit Leiden georganiseerde EUniWell Symposium on ‘Good Practices on Student Well-Being’ wordt uitgelicht. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.