Universiteit Leiden

nl en

Call for proposals Conferentie Maatschappelijke Baten Hoger Onderwijs

16 maart 2022

Op donderdag 16 juni 2022 vindt de Conferentie Maatschappelijke Baten Hoger Onderwijs plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de Faculteit Governance and Global Affairs & de afdeling Economie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. De conferentie wordt gehouden in Wijnhaven op de Campus Den Haag, Turfmarkt 99 in Den Haag. 

Tijdens de conferentie gaan wetenschappers, beleidsmakers, rekenmeesters en bestuurders met elkaar in discussie over de maatschappelijke baten van hoger onderwijs, in ruime zin.

Meer informatie en aanmelden

Call for Papers

Je kan je wetenschappelijk onderzoek presenteren tijdens de academische sessies,
hiervoor dien je uiterlijk op 5 mei 2022 een paper in te dienen
via mbho@law.leidenuniv.nl. Je kunt ervoor kiezen om een paper of een gehele sessie in te dienen. Een sessie bestaat uit 3 papers. De wetenschappelijke commissie is op zoek naar papers die relevant zijn voor het brede belang van hoger onderwijs voor de samenleving. Mogelijke voorbeelden van geschikte onderwerpen zijn: rendementen op (hoger) onderwijs (micro en macro), financiering van hoger onderwijs, toelatingsbeleid, ongelijkheid in het onderwijs, studiekeuze, studiesucces, gender verschillen, kwaliteit van hoger onderwijs, hoger onderwijs en Covid-19, en de internationalisering van het hoger onderwijs.

De wetenschappelijke commissie maakt een selectie uit de inzendingen. Omstreeks 19 mei 2022 ontvang je bericht of uw paper is geselecteerd. Lees meer

Call for panelgesprekken/ beleidssessies

Als je een panelgesprek of beleidssessie wilt organiseren tijdens de sessies dien je uiterlijk op 5 mei 2022 een voorstel in te dienen via mbho@law.leidenuniv.nl. De organisatiecommissie is op zoek naar thema’s die relevant zijn voor het brede belang van hoger onderwijs voor de samenleving.  

De commissie maakt een selectie uit de inzendingen. Omstreeks 19 mei 2022 ontvang je bericht of voorstel voor een panelgesprek is geselecteerd. Lees meer 

De volgende organisaties hebben hun medewerking toegezegd:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Centraal Planbureau (CPB)
Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), commissie onder leiding van Prof. dr. C.M. van Praag
Economische Statistische Berichten (ESB)
Universiteiten van Nederland (voorheen VSNU)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.