Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Luchtalarm wordt maandag 7 maart gewoon getest, ondanks oorlog in Oekraïne

4 maart 2022

Iedere eerste maandag van de maand vindt er een test van het luchtalarm plaats. Ondanks de oorlog in Oekraïne gaat ook op maandag 7 maart het testen van de sirenes gewoon door. Omdat we signalen hebben gekregen dat dit alarm misschien onrust kan geven, willen we benadrukken dat dit om een maandelijkse oefening gaat.

De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven. 

Meer informatie 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.