Universiteit Leiden

nl en

ICT

Multi-Factor Authenticatie aangezet voor remote werkplek (Citrix)

1 maart 2022

Maak je gebruik van remote werkplek voor toegang tot specifieke applicaties als SAP of Bloomreach? Vanaf 8 maart 2022 wordt remote werkplek (de Citrix-omgeving) extra beveiligd door middel van Multi-Factor Authenticatie (MFA). Hierdoor moet je een extra handeling gaan uitvoeren om in te loggen. Deze maatregel draagt bij aan de digitale veiligheid en weerbaarheid van de universiteit.  

Wat moet jij hiervoor instellen? 

Mogelijk moet je voor het instellen van de Multi-Factor Authenticatie voor remote werkplek zelf nog iets doen: 

  • Heb je eerder al MFA ingesteld voor de bedrijfsvoeringssystemen of voor Brightspace? Dan hoef je niets te doen.  
  • Nog geen MFA? Je stelt het in op Account Services. Klik vervolgens op de tegel 'Multi-Factor Authenticatie' om naar het instelportaal voor MFA te gaan. 
  • De makkelijkste en snelste methode voor MFA via ULCN is het gebruik van de ‘NetIQ Advanced Authentication App’. Door het gebruik van pushmeldingen is de NetIQ app makkelijk in het gebruik. In deze mededeling lees je hoe je de NetIQ app instelt. Bij gebruik van andere authenticatie-apps ontvang je een code die moet worden overgenomen. 
  • Meer informatie over MFA en een instructievideo voor het instellen hiervan vind je hier

Vragen over of problemen met het instellen van MFA? Neem dan contact op met de ISSC Helpdesk via helpdesk@issc.leidenuniv.nl of telefonisch via 071 - 527 8888. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.