Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Orde in de fysieke vergadering

31 maart 2022

Beste collega's,

Zo langzamerhand komen we weer meer naar kantoor, en kunnen diverse overleggen weer in de 'fysieke' vorm worden georganiseerd. We merken dat de overgang van online vergaderen naar fysiek vergaderen wat aanpassingsproblemen met zich meebrengt.

We hebben in het voorjaar 2020 even moeten wennen aan het online vergaderen, maar met de terugkeer naar fysiek vergaderen blijkt dat er toch wat voordelen zijn aan vergaderen in Teams.

Zo hebben we nu weer last van bilateraaltjes of onderling gefluister in vergaderingen (waar je in Teams de microfoon (of zelfs de camera) kon uitzetten, en via Whatsapp bilateraaltjes kon opzetten). Om de orde in de vergadering te houden was het gebruik van het 'handje' wel een vooruitgang ten opzichte van het oude vergaderen. Online werd er niet door elkaar heen gepraat en kwam iedereen netjes op volgorde van hand opsteken aan de beurt.

De voordelen van het online vergaderen willen we graag vasthouden nu we weer op kantoor met elkaar vergaderen. Om de voorzitters van de diverse overleggen te helpen heeft het MT BB besloten het 'hand opsteken' in de fysieke vergaderingen door te zetten. Als je het woord wilt nemen, word je geacht een handje te gebruiken.

Handjes in de vorm die we gewend zijn uit Teams, zijn te verkrijgen bij Daphny Uljee. Je kunt vanaf vandaag een exemplaar reserveren bij dj.ulje@bb.leidenuniv.nl of vanaf vrijdag een handje afhalen op kamer C.2.04.

MT-BB

Het vergaderhandje in actie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.