Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Onderzoek

Illicit Trade in Tobacco Products . In search of optimal enforcement - 20/21 juni 2022

19 april 2022

International Conference in Utrecht- 20/21 Juni- Muntgebouw -  voorzitters:  Prof. dr John Vervaele (Utrecht/RENFORCE)  & Prof. dr. Stanislaw Tosza (Universiteit Luxemburg) 

Op het congres wordt door onderzoekers van diverse Europese landen de resultaten voorgesteld van een criminologisch en rechtsvergelijkend onderzoek naar de illegale productie van  en illegale handel in tabaksproducten en naar de handhaving ervan (Springer 2022)). 

In de sessies wordt  aandacht besteed aan de regelgeving en handhavingseisen in  de Framework Convention on Tobacco Control van de WGO en in het EU recht en  aan de empirische realiteit van illegale productie en illegale handel in de EU. Qua handhaving wordt ingegaan op het materiële strafrecht, op de strafrechtelijke opsporing en vervolging en op de internationale samenwerking in de EU. Tevens wordt aandacht besteed aan Canada en de VS en aan de problematiek in de EU buurlanden, met name in Ukraíne en Wit-Rusland en in de Balkans.

Op het congres worden de onderzoeksresultaten ook becommentarieerd door sprekers van de Nederlandse FIOD, de DG Gezondheid van de EU, OLAF en het Europees Openbaar Ministerie.
 

Programma van het congres 

Deelname is gratis, inclusief de lunches.  Registratie is verplicht via het online formulier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.