Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Sluit je aan bij de projecten van het programma Sociale Veerkracht & Veiligheid

8 april 2022

Het programma Sociale Veerkracht & Veiligheid, een van de universiteitsbrede stimuleringsprogramma’s, combineert interdisciplinaire kennis voor een veiligere en veerkrachtigere maatschappij.  Het programma brengt experts van de Faculteiten der Archeologie, Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen en Governance & Global Affairs samen. Het teams focust op de volgende drie onderzoeksgebieden: Adolescent risk and Resilience, Uncertainty and Violence in Society. 

Naast het bestuderen van welzijn, veerkracht en grensoverschrijdend gedrag vanuit een multidisciplinair of interdisciplinair perspectief, bouwt het programma aan de brug tussen wetenschap en maatschappij. Dit doen ze bijvoorbeeld door samen te werken met jongerenpanels en publieke organisaties.  

Om de disciplinaire grenzen verder te overschrijden, roept het programma wetenschappers vanuit alle disciplines op om aan te sluiten bij de onderzoeks- en outreach projecten.  

Meer informatie over het programma, de onderzoeksprojecten en de laatste updates over de outreach initiatieven, lees je op de website of in de meest recente nieuwsbrief. Via deze link kun je je opgeven voor de volgende nieuwsbrief. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.