Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Verlengd tot 14 april: stel je kandidaat voor de universitaire verkiezingen

11 april 2022

De termijn om je aan te melden voor een van de universitaire verkiezingen is verlengd. Medewerkers, studenten en partijen die zich kandidaat willen stellen, hebben hiervoor nu tot donderdag 14 april, 16.00 uur de tijd.

Studenten kunnen dit jaar kandideren voor de Universiteitsraad, alle faculteitsraden en de studentenraad LUMC. Medewerkers kunnen kandideren voor de Universiteitsraad en – vanwege tussentijdse verkiezingen - voor de faculteitsraden FGGA en Archeologie en de Dienstraad van het Bestuursbureau.

Wat doet de medezeggenschap?

De Universiteitsraad, de Faculteitsraden en de Dienstraden volgen het bestuur van onze universiteit kritisch, geven gevraagd en ongevraagd advies en beslissen mee over belangrijke onderwerpen. De Universiteitsraad doet dat op het niveau van het College van Bestuur, de Faculteitsraad doet dat op het niveau van de faculteit, en de Dienstraad doet dat op het niveau van de centrale diensten. Lees meer over hun werk en contactgegevens in de organisatiegids.

Waarom zou ik me kandidaat stellen?

Niet alleen biedt een rol in de medezeggenschap de kans om studenten- en personeelsbelangen te vertegenwoordigen, het zorgt ook voor goed bestuur. Daarnaast biedt het je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van netwerken, onderhandelen, argumenteren en beoordelen van beleid. Ook ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de universiteit!

Stel je kandidaat

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.