Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Oproep vrouwelijk wetenschappelijk personeel: coaching sessies aangeboden vanuit Aspasia subsidie

14 juni 2022

Wetenschappelijk personeel (postdoc, UD, UHD of hoogleraar aangesteld bij Leiden Universiteit) die zich indentificeert als vrouw kan zich aanmelden voor een coachingsessie. Nadine Akkerman en Susanna de Beer zetten het initiatief van Jenneke van der Wal voort vanuit hun Aspasia-beurzen. Lees hieronder meer over dit project: 

Informatie

Toen Van der Wal in 2020 de NWO Aspasia-subsidie werd toegekend mocht ze zelf bepalen hoe zij een deel van deze subsidie zou besteden. De enige voorwaarde was dat het geld ten goede zou komen aan een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de wetenschap: ‘Het viel niet mee om richting te geven aan een project met collega’s uit andere werelddelen met verschillende culturele waarden en behoeften die lang niet altijd strookten met de mijne. Mijn coach stelde de juiste vragen om tot de kern te komen, deed suggesties en speelde de situatie door. Zelfs na één sessie voelde ik mij beter ertoe in staat om collega’s aan te spreken en besluiten te nemen als projectleider. Omdat iedere wetenschapper te maken krijgt met lastige casuïstiek, gun ik vrouwen in de wetenschap een coach om hiervan te leren.’

Nadine Akkerman en Susanna de Beer zetten dit initiatief voort uit hun eigen Aspasia-beurzen. In totaal komen er hierdoor 40 nieuwe coachingsessies vrij bij Aletta Wubben.

Wil jij profiteren van een coachingssessie?

Dan zijn hier maar 2 voorwaarden aan verbonden:

  • Je identificeert je als vrouw.
  • Je hebt een aanstelling als postdoc, UD, UHD of hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden is eenvoudig

Stuur een mail naar informatie@alettawubben.nl en plan een afspraak. De casuïstiek-lijn sluit na 40 sessies, dus wacht niet te lang met het plannen van je sessie.

Website Aletta Wubben

Wil je meer informatie over Aletta en meer lezen over de ervaringen van wetenschappers? Neem dan een kijkje op haar website https://alettawubben.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.