Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

7 juni 2022: Congres 'Practicing Informed Consent; Dilemmas and experiences in social science research'

18 mei 2022

Deadline aanmelding is gesloten.

Hoe kunnen wij, als onderzoekers, vaststellen of wij informed consent hebben van onze onderzoeksdeelnemers en respondenten? Het antwoord is vaak niet zo eenvoudig. Protocollen sluiten niet altijd aan bij de diversiteit in onderzoeksomstandigheden of dreigen informed consent te reduceren tot een bureaucratische handeling, waardoor de onderzoeksethiek onbedoeld wordt ondermijnd. Wat zijn de dilemmas en ervaringen bij het werken met informed consent in ons onderzoek?

Het doel van dit Engelstalige evenement is om een gesprek over deze ethische en praktische dilemmas op gang te brengen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.