Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

ERC Public Engagement with Research Award: stem op Mariska Kret

1 juli 2022

De European Research Council heeft de negen finalisten bekendgemaakt voor de Public Engagement with Research Award. Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriet, zodat hij of zij de publiekswinnaar wordt. 

Mariska Kret, professor Cognitieve Psychologie, is genomineerd voor haar promotieonderzoek 'Bringing science to the zoo', waarbij ze de bezoekers van de dierentuin betrekt bij de studie van de emoties van mensapen. 

De prijs is bedoeld als blijk van erkenning en waardering voor ERC-onderzoekers die hebben laten zien dat ze op een excellente manier het brede publiek hebben weten te bereiken, en het betrokken hebben bij hun onderzoek. Er zijn drie categorieën waarin een prijs van tienduizend euro kan worden gewonnen: Involve (betrekken; wetenschap voor burgers), Inspire (inspireren, van het brede publiek) en Influence (invloed uitoefenen op media en beleid). Zowel de laureaten die door de jury geselecteerd zijn als de publiekswinaar zullen bekendgemaakt worden op het EuroScience Open Forum (ESOF) op 14 juli 2022, tijdens een ceremonie die om 16.00 uur begint. Deze zal gelivestreamd worden op het YouTube-kanaal van ESOF.

Breng je stem uit! De populairste activititeit op het gebied van publieksbetrokkenheid krijgt een "eervolle vermelding" bij de prijsuitreiking. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.