Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Externe onderzoeksfinanciering: openstaande call NWO voor kleine projecten

7 juli 2022

De Open Competitie Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) heeft een vernieuwde opzet. Onderzoekers kunnen financiering aanvragen voor verschillende typen onderzoek: kleine of grote projecten, voor individuen of onderzoeksgroepen, met een disciplinair, interdisciplinair of domeinoverstijgend karakter. Het onderzoek kan gericht zijn op internationale samenwerking tussen onderzoekers en/of onderzoeksgroepen.

Er zijn drie varianten (XS, M en L), voor onderzoekers in verschillende fasen van hun wetenschappelijke carrière. De XS-variant is bedoeld voor onderzoekers die tussen de 5 en 10 jaar zijn gepromoveerd (subsidie max. 50.000); de M-variant staat open voor onderzoekers vanaf 10 jaar na promotie (subsidie max. 400.000); de L-variant is voor onderzoekers vanaf 15 jaar na promotie (subsidie max. 750.000).

Informatie: NWO SGW Open Competitie

Open Call: XS pilot

Met de XS-variant kunnen onderzoekers kleine projecten financieren, een onderzoek starten, een vernieuwend en risicovol initiatief uitproberen, of een nieuwe onderzoekslijn verkennen. Aanvragers zijn tegelijkertijd ook beoordelaars, via anonieme peer review. De uitslag van ingediende voorstellen volgt binnen 3 maanden. De XS-variant staat open als pilot met 4 rondes.

  • Wat: financiering van kleine projecten
  • Wie: onderzoekers die tussen de 5 en 10 jaar zijn gepromoveerd
  • Subsidie: €50.000 (1 jaar)
  • Deadlines: 8 september 2022; 15 november 2022; 9 februari 2023; 20 april 2023 (onderzoekers kunnen één keer in de vier rondes van de pilot een aanvraag indienen).
  • Informatie: NWO | SGW Open Competitie XS pilot

Contact

Martine van Trigt, subsidie-adviseur Stafdienst Onderzoek Meijers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.