Universiteit Leiden

nl en

Uitbetaling salarisverhoging en eenmalige uitkering cao NU 2022-2023

14 juli 2022

Op 9 juni 2022 is een nieuw cao-akkoord gesloten. De cao heeft een looptijd tot en met 31 maart 2023. Hieronder leggen we kort uit wat dit betekent voor de betaling van jouw salaris en de eenmalige uitkering:   

Salarisverhoging

Eenmalige uitkering

  • Ben je op 1 juli 2022 in dienst? Dan ontvang je een eenmalige uitkering van maximaal € 400,- bruto, op basis van een voltijds dienstverband (38 uur per week). De eenmalige uitkering ontvang je dus naar rato. Werk je bijvoorbeeld 36 uur, dan ontvang je maximaal € 380, - bruto (0,95 fte x € 400,-). Met uitzondering van participatiemedewerkers, stagiairs en raad van toezicht.
  • Ontvang je het minimumloon voor de universitaire sector en ben je op 1 juli 2022 in dienst? Dan ontvang je een uitkering van € 750,- bruto, op basis van een voltijds dienstverband (38 uur per week). De eenmalige uitkering ontvang je dus naar rato. 
  • De eenmalige uitkering ontvang je met de salarisbetaling van juli. Op je salarisspecificatie zie je dit terug als ‘CAO Eenmalige uitkering’. 

Verbetering ouderschapsverlof

In de nieuwe cao is het ouderschapsverlof verbeterd. De nieuwe regels voor het ouderschapsverlof gelden vanaf augustus 2022. In deze mededeling lees je hier meer over. Heb je vragen over de wijzigingen van het ouderschapsverlof, neem dan contact op met je P&O-adviseur

Vragen?

Neem contact op met je P&O-adviseur over inhoudelijke vragen of met het Servicepunt over de uitbetaling van je salaris of salarisspecificatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.