OPCW The Hague Award: oproep voor nominaties

16 augustus 2022

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) doet, in samenwerking met de Gemeente Den Haag, een oproep voor nominaties voor de 2022 OPCW-The Hague Award.

OPCW-The Hague Award

De Award is in 2014 in het leven geroepen in navolging van de Nobel Vredesprijs die OPCW in 2013 ontving ‘voor haar nimmer aflatende pogingen om chemische wapens uit te bannen’. De Award maakt deel uit van OPCW’s voortdurende pogingen aandacht te genereren voor belangwekkende bijdrages van individuen en organisaties variërend van academici, onderzoekers, de chemische industrie of vanuit van de maatschappij, om chemische wapens uit deze wereld te verbannen.

Dit jaar zijn de toelatingscriteria voor de prijs uitgebreid om beter recht te doen aan de brede missie van de OPCW om opkomende uitdagingen het hoofd te bieden. Er is ook een nieuwe categorie voor jonge professionals aan de Award toegevoegd, om zo ruimte te bieden aan de jongere generatie en ook in de toekomst relevant te kunnen blijven.

De prijs van €90.000 zal worden uitgereikt aan maximaal drie kandidaten, die elk in aanmerking komen voor een deel van dit totaalbedrag.

Nominaties en toelatingscriteria

De deadline voor nominaties is 1 oktober 2022. De nominaties zullen worden geëvalueerd door een panel bestaande uit de Directeur-Generaal van de OPCW, de burgemeester van Den Haag, de voorzitter van de Uitvoerende Raad van de OPCW en vertegenwoordigers van de International Council of Chemical Associations (ICCA) en de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC).

De prijsuitreiking vindt plaats op 28 november 2022 tijdens de jaarlijkse ‘Conference of the States Parties’ die wordt gehouden in Den Haag.

Alle details over de toelatingscriteria en de vereisten voor nominaties en het online aanmeldingsformulier kun je vinden op de website van OPCW.