Universiteit Leiden

nl en

ICT

E-mails met gevoelige informatie vertrouwelijk versturen

24 januari 2023

Wil je voorkomen dat een e-mail door derden kan worden gelezen? Dan kun je in Outlook vertrouwelijkheidslabels gebruiken om een bericht te versleutelen.

Standaard wordt bij een e-mail géén vertrouwelijkheidslabel toegepast. Indien je een mailbericht wel wilt versleutelen, dan kun je dat instellen. Dit kan zowel bij een nieuwe e-mail als bij antwoord geven op een mailwisseling. Selecteer hiervoor de optie ‘vertrouwelijkheid’ in de taakbalk en selecteer ‘beschermd’. Met deze instelling wordt een extra authenticatie uitgevoerd voordat het bericht leesbaar is voor de ontvanger.

Het vertrouwelijkheidslabel is beschikbaar in Outlook Webmail en de lokaal geïnstalleerde Office 365-versie van Outlook. Deze functionaliteit werkt niet als je nog werkt met de 2016- of 2019- versie van Outlook of als je gebruik maakt van Outlook via Citrix (Remote Werkplek).

Lees Kennisitem KI 4026 in de helpdesk portal voor de details en handleiding van deze functionaliteit.

Je e-mail een vertrouwelijkheidslabel geven in de lokaal geïnstalleerde Office 365-versie van Outlook
Je e-mail een vertrouwelijkheidslabel geven in Outlook Webmail
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.