Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Subsidieoproep 'hiv-genezing voor iedereen' geopend

10 oktober 2022

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en implementatie van hiv-genezing? Meld je dan voor 1 november aan voor de vijfdaagse sandpit-workshop (9 t/m 13 januari 2023).

Niet alleen (bio)medische wetenschappers

Onderzoekers vanuit diverse disciplines (sociale wetenschappen, techniek, economie, psychologie en (bio)medische wetenschappen) worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. De selectie wordt half december bekendgemaakt. 

Nieuwe inzichten door interdisciplinaire samenwerking 

Jaarlijks raken er wereldwijd ruim 1,5 miljoen mensen geïnfecteerd met hiv, en sterven er 650.000 personen aan aids. Alhoewel er successen zijn behaald in de behandeling van hiv, is er van een échte doorbraak nog geen sprake. NWO en het Aidsfonds willen hier verandering in brengen. In de nieuwe subsidieoproep ‘hiv-genezing voor iedereen’ staat interdisciplinaire samenwerking centraal. Deze krachtenbundeling kan namelijk leiden tot baanbrekende, nieuwe inzichten op het gebied van hiv-genezing. 

Redenen om deel te nemen 

  • Je werkt samen met andere professionals uit diverse disciplines en expertises aan een onderzoeksvoorstel.
  • Je bouwt een zeer waardevol netwerk op en breid jouw eigen netwerk uit.
  • Je krijgt de kans om (onderzoeks)technieken te ‘testen’ binnen een ander werkveld.
  • Je kunt allianties aangaan met buitenlandse onderzoekers en kennisinstellingen.

Meer informatie

Wil je je aanmelden voor de workshop? Vul dan voor 1 november 2022 het motivatieformulier in. Meer informatie over het initiatief, vind je hier: 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.