Universiteit Leiden

nl en

Update responstijd en gastboekingen Uniglobe

29 november 2022

De afspraak met onze leverancier dienstreizen Uniglobe is dat zij binnen 24 uur na een reisaanvraag een reisvoorstel aanleveren. Sinds de zomer kwam het regelmatig voor dat deze termijn niet werd gehaald.

Responstijd bijna op oude niveau

Naast de snelle toename van aanvragen zijn er twee redenen voor de vertraging: personeelstekort en een toenemende complexiteit binnen de luchtvaartsector. Doordat maatschappijen vaker hun vluchtschema’s wijzigen en de problemen op Schiphol aanhouden, kan een reisagent minder reisaanvragen verwerken dan vóór corona. Uniglobe heeft daarom meer personeel nodig om hetzelfde niveau dienstverlening te leveren. 

Het goede nieuws: doordat Uniglobe in de zomermaanden veel nieuwe reisagenten heeft geworven, is de responstijd inmiddels weer bijna op het gewenste niveau. Deze maand krijgen alweer negen op de tien reisaanvragen per telefoon of email binnen 24 uur een reisvoorstel. In september was dat nog de helft. 

Gastboekingen in UBI tijdelijk uitgeschakeld

De universiteit adviseert medewerkers om eenvoudige reizen te boeken via UBI, de online boekingstool van Uniglobe. Hierdoor ontvang je binnen minuten je reisbescheiden en kan Uniglobe sneller aan de slag met ingewikkelde reisaanvragen. Onder eenvoudige reizen verstaan we retourtjes naar een enkele bestemming (A-B-A). Inmiddels boekt ruim 45% van onze medewerkers deze via UBI. 

Het is momenteel niet mogelijk om reizen voor gasten te boeken in UBI. Door een systeemfout was het nodig deze functionaliteit tijdelijk uit te zetten. Uniglobe en de ontwikkelaar van UBI zijn bezig om dit probleem op te lossen. Tot die tijd kun je contact opnemen met Uniglobe voor het boeken van reizen voor gasten.

Veelgestelde vragen

Voor antwoorden op veelgestelde vragen kun je terecht op de pagina voor buitenlandse dienstreizen. Mis je een vraag omdat die vaak gesteld wordt in jouw instituut of heb je zelf vragen? Neem dan contact op met de contractmanager voor buitenlandse dienstreizen.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.