Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Vacature (urgent!): studentlid Opleidingsbestuur Politieke Wetenschap

23 maart 2023

Het perspectief en de belangen van studenten vertegenwoordigen

Beste student,

Wegens het vertrek van het huidige studentlid is het Opleidingsbestuur van het Instituut Politieke Wetenschap dringend op zoek naar versterking. Het gaat om de resterende maanden van academisch jaar 2022-2023 (tot 31 augustus 2023) en om het komende academisch jaar (2023-2024).

Studentlid van het Opleidingsbestuur is een belangrijke functie: je bent verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de belangen en perspectieven van studenten binnen het bestuur van het Instituut. Het huidige studentlid beschrijft de baan als “an insightful and engaging opportunity to learn about administration and voice student interests.”

Als studentlid werkt je 6 uur per week voor het Instituut. Normaliter loopt de aanstelling van 1 september tot en met 31 augustus, maar omdat wij nu iets vroeger moeten starten met werven, ben je bij voorkeur al beschikbaar voor de periode 1 mei 2023 tot en met 31 augustus 2024. Beheersing van het Nederlands wordt zeer op prijs gesteld, maar is geen vereiste (wel ben je zelf verantwoordelijk voor het vertalen van Nederlandstalige documenten).

Als studentlid woon je wekelijks of tweewekelijks de bestuursvergadering bij. Je reflecteert vanuit het studentenperspectief op alles dat te maken heeft met de opleiding en het onderijs. Daarnaast, meer in het algemeen, vorm je de schakel tussen het Instituut en de studenten en werk je samen met andere studenten op Instituuts- en facultair niveau om de belangen te behartigen van alle bachelor- en masterstudenten van het Instituut.

Taken

 • Deelnemen aan (twee)wekelijkse bestuursvergaderingen.
 • Deelnemen aan het facultaire Overleg Opleidingsbesturen (1 x per maand)
 • Organiseren en houden van verkiezingen voor de bachelor- en masteropleidingscommissies
 • Contact onderhouden met de studentleden van de opleidingscommissies en studieverenigingen
 • Zitting nemen in selectie-/wervingscommissies voor nieuwe docenten, alsmede in andere ad hoc adviescommissies

Vereisten

 • Je staat gedurende jouw aanstelling geregistreerd in een van de bachelorspecialisaties (Politicologie, IP or IRO) of een van de masterspecialisaties van het Instituut Politieke Wetenschap.
 • Je bent doorlopend beschikbaar gedurende het academisch jaar; je hebt geen uitgebreide reisplannen, zoals een stage of studie in het buitenland.
 • Je kunt werken met Engels- en Nederlandstalige documenten.
 • Je kunt vertrouwelijkheid betrachten ten aanzien van gevoelige informatie en documenten die in het bestuur worden gedeeld en besproken.
 • Je bent flexibel waar nodig voor ad hoc overleg en besluitvorming.
 • Je bent bereid om te reizen tussen Leiden en Den Haag (reiskosten worden vergoed) voor vergaderingen en om relaties te onderhouden met verschillende geledingen binnen de faculteit.

Solliciteren?

Ben je enthousiast en gemotiveerd om deze klus aan te gaan vanaf 1 mei, solliciteer nu! Stuur een korte motivatiebrief (maximaal één A4-tje) en jouw CV naar Laura Boncz, het studentlid van het Faculteitsbestuur, uiterlijk 10 april 2023 (23:59).

Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, hoor je dit per e-mail, uiterlijk woensdag 12 april 2023, 13:00.

Gesprekken worden gehouden (on campus) op donderdag 13 april 2023, tussen 10:00 en 13:00.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.