Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Sociaal

KF-ENKRS Netwerk Workshop 2023: Connect, Collect and Catalogue

9 mei 2023

Van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 Mei is de Universiteitsbibliotheek in Leiden het toneel van het derde European Network of Korean Resource Specialists (ENKRS). Tijdens dit evenement komen bibliothecarissen die Koreaanse collecties beheren, boekverkopers, database aanbieders en vertegenwoordigers van over de hele wereld naar Leiden om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Het zal niet te missen zijn; de hele bovenverdieping in de Zuidhal van de Universiteitsbibliotheek staat tijdens de conferentie in het teken van Korea. De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) ontvangt een groot gezelschap bibliothecarissen, catalografen en andere Koreaanse collectie-gerelateerde experts. Velen van hen zijn unieke experts in hun stad of land op het gebied van Koreaanse collecties, met alle uitdagingen van dien. Door te netwerken, gemeenschappelijke problemen aan te pakken en gezamenlijk plannen te maken gericht op toekomstige samenwerking hopen zij de gemeenschap van Koreanisten in Europa beter te kunnen bedienen. De conferentie bestaat voor een deel uit presentaties, en voor een deel uit workshop, begeleid door Koreastudies specialisten Yunah Sung (Michigan University) en Hyoungbae Lee (Princeton University).

Op de overloop van de tweede verdieping van de Universiteitsbibliotheek vinden bezoekers het gehele congres bekende Koreaanse boekverkopers zoals Panmun, Kong & Park en Eulyoo – laatstgenoemde is al meer dan dertig jaar de vaste leverancier van Leiden. Ook database providers zijn van de partij, met onder meer KISS en NK Pro; beide leveranciers van de Universiteit Leiden.

Korea Foundation

De conferentie werd mede mogelijk gemaakt door de Korea Foundation. Deze non-profit organisatie zet zich in voor promotie van Korea, en de Koreaanse taal en cultuur in de internationale gemeenschap, mede door middel van het versterken van netwerken die deze doelen nastreven. De Korea Foundation stond aan de wieg van het ENKRS-initiatief, in het bijzonder voormalig KF Berlin-officer Suyon Lee. Samen met Sunghee Han zal zij aanwezig zijn als vertegenwoordiger van de Korea Foundation.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.