Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Steekpartij bij Albert Heijn op Haagse Turfmarkt

20 juni 2023

Net na 7.00 uur dinsdagmorgen vond een steekpartij plaats in de Albert Heijn op de Turfmarkt in Den Haag. Daarbij is een dode gevallen. Dat bevestigt de politie. Snel na het incident is er in de buurt een verdachte aangehouden. Ook een politieagent raakt lichtgewond bij het steekincident. 

De Turfmarkt is afgezet en er zijn zwarte schermen geplaatst bij de supermarkt. Ook in de winkel zijn delen afgezet met linten. Op de Schedeldoekshaven, vlakbij de Turfmarkt, is ook een stuk afgezet met zwarte schermen. De politie doet ter plaatse onderzoek, zo is er een forensisch team ingezet en is er een calamiteitenunit geplaatst op de Turfmarkt. Ook burgemeester Van Zanen is polshoogte komen nemen op de Turfmarkt. Medewerkers van de Albert Heijn worden tijdelijk opgevangen in Wijnhaven.

Er zijn geen medewerkers of studenten van de universiteit betrokken bij het incident. Wijnhaven en Beehive zijn open en bereikbaar voor medewerkers en studenten. We leven mee met onze buren en wensen hen veel sterkte. Was je getuige van het incident of heb je behoefte om er over te praten? Neem dan contact op met je leidinggevende of de studieaviseur. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.